Виж ти: Анимацията - полезна и за възрастните, не само за децата

Изследване показва, че рисуваните филми не са просто забавни
21 апр 2019 09:50, Петя Славова
14

Уикендът е време за семейни забавления. Според ново проучване гледането на анимационни филми може да е не само забавно, а и полезно, особено когато децата ги гледат.

Силвия и седемгодишният ѝ син Алекс са си създали традиция да гледат поне един анимационен филм на ден заедно. Децата имат нужда да почиват и да си развиват въображението.

В изследването са взели участие 107 семейства, като родителите са имали за задача да изгледат с децата си филмче, а след това извадят изводите и поуките заедно. Над 20% от малките зрители казват, че детските филмчета са ги научили да бъдат по-добри с хората. Ползи, оказва се, има и за родителите.

Началото на анимационното изкуство слага френският изобретател Емил Рейно през 1877 г., като използва перфорирана лента с желатинови пластинки за прожекция на своите рисунки, припомня Bulgaria ON AIR.

До днес едва ли има някой, чийто най-запомнящи се моменти от детството да не са повлияни именно от анимацията. Според психолозите освен да отключи детето в нас, анимацията може да ни помогне и да се справяме с някои ежедневни задачи като "супергерои".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Публикацията ти за клипчето НЕРАБОТИ клипчето НЕТРЪГВА.....😒😒😒😒
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз гледам анимации с децата, ама тия по картон и другите от сорта са отвратителни и не им давам да ги гледат.То пълно с лигавене и нецензурни думи.Иначе големите със смисъл ги гледам с тях
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвременните анимации, които децата ни гледат по cartoon network и другите детски канали са отвратителни. Не можеш да разбереш какво е нарисувано - човек ли е, животно ли е. Да не говорим и какви *** историйки разказват.
10
4
 
3
 
! Отговори
вервер преди 4 години
Сега разбирам,че анимацията е полезна,особено тая на дисни със скритите послания,от която децата като пораснат малко и изджендерясват.
9
1
 
1
 
! Отговори
Hentai преди 4 години
особенно...
8
4
 
5
 
! Отговори
Manga преди 4 години
Дори на Сънчо анимацията я смениха с джендърска компютърно генерирана.
7
0
 
6
 
! Отговори
До рубладжия преди 4 години
Далече си от истината. Персонажа на вълка и за определен поведенчески манталитет. Такива простаци има навсякъде, какъвто е и образа на бай ***.За другото съм съгласен "Ну погоди" е много добра анимация с идеите за добро и лошо и т.н., ама заради това че вълка пуши го цензурираха....или поне това беше предтекста.
6
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам само компютърна анимация като новия трейлър на Цар Лъв. Старите рисувани анимации не ми харесват.
5
10
 
6
 
! Отговори
рубладжия преди 4 години
Най-хубавата анимация е - Ну погоди заяц !Заекът е руснака ,а вълкът е американеца !Заекът винаги надхитря и побеждава вечния си враг !
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зависи от анимацията!
3
4
 
6
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Виж ти... Поредно идиотско заглавие
2
1
 
14
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Анимацията за + 18 също е много полезна !Човек като я гледа се чувства по-млад и жизнерадостен !
1
1
 
14
 
! Отговори
Brazzers video преди 4 години
Да, има анимация и за възрастни.