Знак за отмъщение в "Легендата за Михаел Колхаас"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
15 сеп 2019 10:35, Петя Славова
2
Знак за отмъщение в "Легендата за Михаел Колхаас"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Животът на търговеца Михаел Колхаас се променя, след като са откраднати конете му, а супръгата му е убита. Виждайки, че престъплението остава безнаказано, героят, водещ до този момент спокойн живот, решава да търси сам справедливостта.

Историята му разказва режисьорът Арно де Палиере в "Легендата за Михаел Колхаас". Филмът е екранизация по творбата на писателя Хайнрих фон Клайст.

Палиере ни връща в XVI век, разкривайки ни феодалния свят, докато Европа е на кръстопът между стария и новия ред.

Колхаас е показан като противоречива личност - изпълнен с чувство за справедливост и същевременно страховит в убеждението си, че трябва да има отмъщение.

Изящни кадри, зад които стои една от малкото жени - оператори - Жан Лапоари ще ни потопят в отминалото време, а случващата се несправедливост ще усети своето отражение и в настоящето. Историческата драма е с множество отличия, сред които със "Златен ирис" от Европейския филмов фестивал в Брюксел.

Ролите са поверени на Мадс Микелсен, Бруно Ганц, Дени Лаван и др. Гледайте "Легендата за Михаел Колхаас" на 15 септември от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Тая картинка е обаче фен-арт отпреди няколко г., и представя концепцията за Мадс в ролята на вещера Гералт. В края на краищата за тази роля Нетфликс избраха Хенри Кавил.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мад е много Мад!Probably...