Деца снимат кино, филмите им – на Киномания

За втора година големия екран дава шанс на малките
14 окт 2019 19:15, Петя Славова
0
Деца снимат кино, филмите им – на Киномания
Снимка: Киномания

За втора поредна година в рамките на продуцирания от НДК фестивал Киномания /14-28 ноември/ ще бъдат раздадени детски Оскари за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца! Детският мини фестивал ще бъде част от програмата на традиционния кино фестивал - на 23 ноември 2019 в кино “Люмиер Лидл”  от 10.30 ч. ще бъдат отличени най-добрият игрален и най-добрият анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий, декор и адаптация.

Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема "гледай" – основното послание на Киномания 2019.

След успеха на детския кино фестивал на миналогодишната Киномания тази година организаторите отварят широко вратите си за творчеството на деца от цялата страна. Поканата е отправена към всеки, който обича да създава кратки игрални филми или стоп моушън анимации. Творбите на децата могат да бъдат показани на голям екран и да се състезават с десетки други детски творби.

Специално жури от популярни личности ще подбере най-добрите предложения. Условията са сценаристите,  актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години. Дължината на филмите да бъде до 3 минути. Историите да не включват диалог и аудио реплики. Да може да се докаже, че децата са създатели на филма.

Творбите трябва да бъдат изпратени до 8 ноември 2019 на nim.animations.school@gmail.com или като съобщение на Facebook страницата: NIM kids animation.

Най-добрите от предложенията ще бъдат излъчени на големия екран на „Детска Киномания 2019“ на 23 ноември 2019 в кино "Люмиер – ЛИДЛ“, НДК.

"Очакваме тази година децата да ни изненадат още повече с невероятни истории и сюжети! Каним всички малки кино ентусиасти, които измислят, създават и монтират свои собствени истории, да ни изпратят кратките си филмчета, за да им помогнем да достигнат до големия екран". – споделя Марина Николова от NIM Animations, организатор на детския кино фестивал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари