"Жокера" не се даде на "Близнакът" и продължава да е номер 1 у нас

Вижте кои са топ 10 филми тази седмица
16 окт 2019 07:41,
3
"Жокера" не се даде на "Близнакът" и продължава да е номер 1 у нас
Снимка: Pixabay

Създаденият по комиксите на "DS comics" "Жокера", който взе и "Златния лъв" от Венеция 2019, продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Въпреки пролетно-лятното време навън, трилърът с Хоакин Финикс, Робърт Де Ниро, Шей Уигъм е гледан вече от общо 66 944 зрители и има 639 390 лева приходи за десетте дни у нас.

Още по темата

Не вярвайте на американците... "Жокера" е брилянтен!

Първата премиера от миналия уикенд - "Близнакът", е на втора позиция по зрителски интерес. Екшънът с Уил Смит, който е заснет в Унгария, САЩ и Колумбия, е представен във формат от 60 кадъра в секунда и това вече са го видели 11 538 зрители и има 130 485 лева приходи за първите три дни у нас, пише БТА.

Анимацията "Загубеният Йети" е трети по ред по зрителски интерес. Историята на малкото бебе Йети, което от покрив върху къща в Шанхай трябва да стигне до Хималаите с помощта на приятелката си Йи, е гледана от вече 34 093 зрители и има 327 128 лева приходи за десетте дни у нас.

На четвърто място сред най-гледаните филми е друга анимация - "Г-н Беля". Приключенията на домашно и много глезено куче, което попадайки на улицата трябва да се справи с живота там, са вече втора седмица на екраните у нас и за това време са гледани от 9 244 зрители и има 92 408 лева приходи.

Втората премиера от миналия уикенд - българският "Писма от Антарктида", е на пето място в топ 10. Филмът, в който майка крие от сина си, че баща му е мъртъв, и това се навързва с поредица от лъжи, за да се стигне до развръзката, е гледан от 1 902 зрители и има 17 243 лева приходи за първите три дни на екран.

На шесто място е драмата по действителен случай "Да свалиш Уолстрийт". Черната комедия, в която група нюйоркски стрийптизьорки намират начин да се справят с финансовата криза,
като обират брокери от Уолстрийт докато те са в безпомощно състояние, е вече месец на екраните у нас и за това време са я гледали 37 360 зрители и има 340 008 лева приходи.

Бразилският трилър "Към звездите" е на седмо място. Случващото се с героите на Брад Пит, Томи Лий Джоунс, Доналд Съдърланд, Лив Тайлър между Земята, Луната, Марс и края на Слънчевата система е проследено вече от 32 979 зрители и има 337 826 приходи за месец у нас.

Осмо място след осем седмици на екраните у нас е за "Angry Birds: Филмът 2". Анимацията с познатите от първата част герои, които този път се преконфигурират, за да спрат леденото нашествие от орловия остров е гледана от 72 820 зрители и има 669 686 лева приходи.

Девето място е за престояващия вече 13 седмици сред първите десет римейк на анимацията от 1994 година - "Цар Лъв". Осъвременената, но непроменена история за приятелството и взаимопомощта, за доброто и лошото, е гледана от 291 550 зрители и има 2 880 541 лева приходи.

Десета позиция е за трилъра "То: част втора" по мотиви от книгата на Стивън Кинг. Изпълненият с реминисценции разказ за случилото се между 30 години с едни и същи хора, борещи се със злокобния клоун Пениуайз, е вече месец и половина на екраните и за това време е гледан от 65 583 зрители и има 595 282 лева приходи.
Извън първите десет е третата премиера от миналия уикенд - полският "Сърце от любов". Биографичната дама за пърформанс-артистите Войчех Баковски и Зузана Бартошек е гледана от 50 зрители и има 316 лева приходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снощи го гледах. Абсолютно престъпление ще е ако не получи Оскар.
2
0
 
3
 
! Отговори
ЛоСхо преди 4 години
До ГеоргиКато искаш специални ефекти и зрелище отиди на някой екшън филм ! Ако искаш да се смееш отиваш на комедиен филм. Жокер е филм драма, трилър. Да не очакваше да гледаш Бързи и Яростни 9
1
5
 
2
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Тоя жокер не знам какво му харесват хората ?! Пълна глупост.. или поне на мен ми подейства много натоварващо. Почти два часа да гледам за някакъв луд. Няма нито специални ефекти, нито нещо зрелищно..