"Фаворитката" с четири предварителни Европейски филмови награди

Отличията за историческата комедия на Йоргос Лантимос
Обновена: 20 ное 2019 15:04 | 20 ное 2019 15:04, Петя Славова
5
"Фаворитката" с четири предварителни Европейски филмови награди
Снимка: Александра филмс

Комедията "Фаворитката" спечели четири предварителни Европейски филмови награди преди основната церемония след две седмици, съобщи БТА, позовавайки се на Уърлд ентъртейнмънт нюз нетуърк.

В наградите за технически категории историческата комедия на режисьора Йоргос Лантимос получи половината награди. Роби Райън спечели отличието за операторско майсторство, Йоргос Мавропсаридис - за монтаж, Санди Пауъл - за костюми, а Надя Стейси - за прически и грим.

Филмът "Болка и величие" получи наградата за най-добра сценография (Анчон Гомес). Джон Гуртлер беше отличен за най-добра оригинална музика за "Извън системата". Екипът на "Дванайсетгодишна нощ" получи наградата за най-добър звук, а на "За безкрайността" - за най-добри визуални ефекти.

"Фаворитката" има възможност да удвои броя на европейските си филмови награди на церемонията в Берлин на 7 декември, защото има номинации също за най-добър филм, най-добра европейска комедия, най-добър режисьор и най-добра актриса на Оливия Колман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Ella преди 4 години
Много загубен филм,на мен не ми хареса и краят -един никакъв завършек на цялата безсмислица...
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-якото на филма е че е по истинската история на лейди Марлборо (мисля). Хубаво е филмчето и е много забавно. Това че са лесбийки изобщо не е най-важното.
3
2
 
4
 
! Отговори
101% българин преди 4 години
Българина е едно от най-компетентните животни на света. Разбира от изкуство, музика, театър, книги (Винету), кино, политика, футбол, тенис, газови инсталации, дизел - бензин, строителство, политика, бежанци, роми, eврoгeйщинa, лека атлетика, плуване, лютеница, узо, ракия, жени, мъже, ***, норвежци, трушия, кисело зеле, Русия, Америка, брекзит, бахур, луканка, уиски - ирландско, шотланско, червено джони, немски автомобили, домати, японски автомобили, суджук, избори - всички са маскари!
2
1
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Ами направи филм за горди хетеросексуални ***, който като не хейтят, лъскат. Като теб. Ама сте безинтересни, като керемиди на покрив. Иначе, хайде ***, ограничи се с твоите "могъщи компетенции" в политиката, футбола и конспирациЙте.. Йоргос Лантимос и фантастичните му, визионерски и новаторски филми, има кой да оцени и критикува, и го прави. Не и ти, кратунистанецо!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами как няма да е със сто награди като двете главни героини го играят лес.бийки.Европейски ценности. А филмчето е посредствено.