Да оцениш живота с "Нашествията на варварите"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
26 яну 2020 10:20, Петя Славова
Да оцениш живота с "Нашествията на варварите"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Да изживееш пълноценно последните дни от живота си не е лесно, особено ако знаеш, че имаш твърде много недостатъци. Но именно с това се налага да се справи Реми - болен от рак, чиито приятели идват при него в последните му дни.

Историята е разказана от Денис Аркан в "Нашествията на варварите". Героят е професор, вкусил от сладостите на живота - виното, жените. Лесно подавал се на изкушенията, на прага на смъртта, той се среща с отчуждения си син, бившата съпруга, верен, но забравен приятел.

Въпреки тягостната тема Арканд подхожда с усмивка към нея. Силата да можеш да посрещнеш подобно предизвикателство без кахърен тон, а с усмивка и с философски поглед като най-естественото нещо, е основен плюс на филма.

Равносметката  редува ирония, цинизъм, топлота, доказвайки, че най-човешкото нещо в този живот са грешките, а най-голямата сила се крие в това те да бъдат простени.

Филмът е продължение на историята от "Падането на американската империя", заснет през 1986 г.

"Нашествието на варварите" получава "Сезар" за най-добър филм и "Оскар" за чуждоезична продукция. Гледайте го на 26 януари от 22.45 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание