Най-добрите киноадаптации на мюзикъли в кино "Люмиер"

"Ах, този мюзикъл" ще се проведе между 27 януари и 4 февруари
Обновена: 27 яну 2020 11:22 | 27 яну 2020 11:15, Красимир Ангелов
0

Жанрът мюзикъл предполага хора с комплексни умения в музиката, танца и театъра, а произведнията често продължават своя живот на киноекрана. От 27 януари до 4 февруари "Ах, този мюзикъл" ще представи в тематична седмица най-доброто от киноадаптациите на мюзикъли.
 
"Това е ексклузивно събитие, то ще се случи в кино "Люмиер". "Кабаре" е безспорният шедьовър, с който искаме да започнем. Зрителите, които само са чували за "Кабаре", ще преоткрият този филм", посочи филмовият програматор Владимир Трифонов в студиото на "България сутрин".

Зрителите ще могат да се насладят още на "Исус Христос суперзвезда", "Брилянтин", "Ах, този джаз, "Блус брадърс" и "Котките".

"Факт е, че мюзикълите са неглижиран жанр, но за мен това е съвършеният жанр. Постига въодушевяваща емоция, зрителят излиза окрилен и си тананика песните. "Ла ла ленд" постави началото на новата вълна в мюзикълите. "Котките" продължава успешно, това е една много добра екранизация. Надявам се, че публиката тепърва ще го преоткрива", каза още Трифонов за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари