Ако родителските амбиции са повече от детските в "Зрелостен изпит"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
28 мар 2020 16:12, Петя Славова
3
Ако родителските амбиции са повече от детските в "Зрелостен изпит"
Снимка: Bulgaria ON AIR

За родителите, които знаят по-добре от децата си какво е най-добро за тях разказва във филма си "Зрелостен изпит" Кристиан Мунджиу.

Историята ни среща с 49-годишният лекар Алдеа, който отглежда дъщеря си в малко планинско градче в Трансилвания. В детето си той е вложил цялата си амбиция и надежда, че като навърши 18-години детето му ще замине да учи в чужбина. Планът е добър. Елиза има потенциал да спечели стипендия и да учи психология във Великобритания.

Следва изпита - малка формалност, до момента, в който момичето не се сблъсква с реалния живот, преживявайки инцидент. След нападение героинята изживява стрес, а травмата подлага на съмнение успеха й.

Мунджиу прекрасно описва докъде стигат родителските амбиции и колко е тънка границата между това да дадеш шанс на детето си и свобода да се развива. Уроците от училище не дават отговор на житейските перипетии. Родителят, колкото и добър в учението му се налага сам да мине изпита на "зрелостта" и да порастне.

Ролите са поверени на Адриан Титиени, Мария-Виктория Драгус, Лия Бугнар. Гледайте "Зрелостен изпит" на 28 март от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анонимен 1, кой знае как твоите търкат диванчетата на някой психотерапевт, но ти едва ли ще разбереш.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мързеливи румънци ... Сакъъън, д ане им се напъне чедото. Ще се побърка и ще откачи ...Това са извине и на разни смешни родители. Ако моите не ме бяха юркали, сигурни щях да съм готвач или нещо такова, с неквкив 1500-2000 лева заплата. Ужас!!!!! Такива филми са опасни.