Трагедията на всеки от нас в "Не ми казвай, че момчето е лудо"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 4 апр 2020 14:38 | 4 апр 2020 14:37, Петя Славова
7
Трагедията на всеки от нас в "Не ми казвай, че момчето е лудо"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Влиянието на историческите събития върху отделните човешки съдби разглежда Робер Гедигян във филма "Не ми казвай, че момчето е лудо".

Темата в продукцията е арменския геноцид и така историята ни връща в 80-те години на миналия век, когато млад мъж на име Арам взривява колата на турския посланик в Париж.

Сред сериозно пострадалите в експлозията е нищо неподозиращия колоездач Жил Тесие. Превърнал се в жертва без да има нищо общо, Тесие провокира замесения Арам да се срещне с него. Принос за това има майката на бомбаджията, която посещава ранения още в болницата и го моли за прошка, признавайки, че синът й е виновен за неговата лична трагедия.

Режисьорът Гедигян следва разказа на Хосе Антонио Гуриаран "Бомба", също от арменски произход и разкрива драмите на всеки от персонажите, намиращи се в различни ситуации, но всеки страдащ по своему, заради събития, превърнали се в национална трагедия.

Главните роли са поверени на Симон Абкариан и Ариан Аскариде. Гледайте "Не ми казвай, че момчето е лудо" на 4 април от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност и в България се случи същото с турския консул в Бургас през 80 - те.Убиха го след като влиза във входа на блока където живее.Бил е покрит с платно с надпис,че е убит от организация срещу арменския геноцид.Не успяха да заловят убиеца!Вероятно е имало подобни убийства и на други места в Европа.
4
2
 
1
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
горките арменци...концентрирали са се изцяло върху геноцида и все още живеят с това, което се е случило преди 100 години, вместо да гледат напред в бъдещето и се надяват да вдигнат стандарта на живота си с парите които биха взели като репарации и обезщететения...а държавата им в това време затъва все повече и повече...
3
4
 
1
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Това са Терористи,В Последствие Турските МИТ - ги правят на Пух и Прах - убити са, разстреляни са Хиляди Арменски Терористи - от Асала,И то със любезното Съдействие на Франция и ЕС
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кой ли път преповтаряте едни и същи филми,че и реклама им правите.Обогатете си "репертоара".
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да питам турскоговорящите. След като искате да наказвате България за Възродителния процес, какво тогава трябва да е наказанието на Турция за арменския геноцид, за етническите прочиствания на българи, гърци, асирийци от началото на 20. век? Ами за 5-вековното Османско присъствие?