НДК с великденски подарък: Вивалди и Тео Ушев

Концертът е достъпен на 17 ноември в социалните мрежи
8 апр 2020 20:08, Петя Славова
4
НДК с великденски подарък: Вивалди и Тео Ушев
Снимка: НДК

"Четирите годишни времена" на Вивалди ще прозвучат във визуален концерт по повод Великден, като подарък от НДК и Киномания.

Концертът ще бъде достъпен онлайн в деня, известен като Светли понеделник – 20 април от 21.00 ч. на страницата на НДК в социалната мрежа Facebook.

Концертът беше представен за пръв път в България на специална вечер под надслов "Нарисувай ми тъга", посветена на световноизвестния български режисьор и артист Теодор Ушев.

Освен визуалния концерт "Четирите годишни времена", на 17 ноември 2019 г. публиката на Киномания се наслади премиерно и на филма "Физика на тъгата", дело на Теодор Ушев по романа на писателя Георги Господинов.

Веднага след световната си премиера в Торонто, 28 минутната анимация грабна вниманието на критиката и публиката, спечели различни международни награди и имаше забележителен фестивален показ и успех на няколко континента.

Филмът достигна и до краткия списък от 10-те претендента за Оскар за "Най-добра анимация" на 2019 г., а вечерта "Нарисувай ми тъга" в зала 1 на НДК бе бурно аплодирана от публиката и се превърна в едно от най-значимите културни събития на годината.

Сега концертът ще зарадва публиката и онлайн, а в уюта на дома всеки ще може да съпреживее емоцията от това уникално произведение на изкуството, съчетало гениалната музика на Вивалди, изключителното изпълнение на музикантите от "Куарто ансамбъл" с ръководител Иван Пенчев и забележителните визуални импресии на четирима талантливи анимационни режисьори, сред които и българинът Теодор Ушев.

Негово дело е експерименталната анимация по музикалната част "Зима". Останалите трима творци, пресъздали различните сезони, са: Анна Буданова от Русия - "Пролет", Олга и Прит Парн от Естония - "Лято" и Атсуши Вада от Япония- "Есен". Концертът съчетава звук и картина в едно, а синхронизацията между тях бе осъществена чрез софтуер, осигурен от японски технически екип, който долетя в София специално за реализиране на събитието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз искам печено агнешко,салата от маруля с репички и пресен лук и студена бира и ракия.Ушев си го слушайте
1
2
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БРАВО