Да си "Свидетел" - в конкурс за сценарий

Могат да участват автори до 35 години
3 авг 2020 17:22, Петя Славова
7
Да си "Свидетел" - в конкурс за сценарий
Снимка: Българско кино общество

"Свитедел" е тамата на 18-ото издание на конкурса за сценарий за късометражен филм, в който може да се включат автори до 35-годишна възраст.

Организатор на проекта е Българско кино общество, а целта - да се откриват нови филмови таланти и да се подкрепят в тяхното професионално развитие.

Темата "Свидетел" може да се интерпретира по всякакъв начин от участниците. Приемат се текстове с дължина до 20 000 печатни знака, за всички видове филми: игрални, анимационни, документални, експериментални, във всички жанрове.

Крайният срок за участие е 5 октомври 2020 г., а пълният регламент на конкурса и формуляр за участие могат да се открият тук.

Професионално жури от български драматурзи, режисьори и продуценти ще оцени постъпилите текстове и ще връчи няколко отличия на официална церемония във Френския Институт на 25 октомври: Награда за най-добър сценарий – парична премия в размер на 1000 лева, Награда за най-добър филмов проект – нефинансово отличие, както и други поощрителни награди. Награждаването ще бъде последвано от майсторски клас по филмова драматургия.

В България конкурсът се провежда ежегодно от 2003 г. и традиционно е съпътстван от майсторски клас по сценарно писане. До момента в конкурса са участвали над 850 български автори, някои от които днес са сред най-значимите филмови творци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: конкурс за сценарии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва едни кинти от НПО да се гепят, за да има нулев ефект!
2
0
 
1
 
! Отговори
А ха преди 3 години
Участвах в анонимен Нацеонален конкурс за сценарии преди години. И най- неочаквано бях в първите 3 ***. НИЩО НЕ СЕ РЕАЛИЗИРА.
1
0
 
0
 
! Отговори
Свидетели на Путин преди 3 години
Явно ще е нагласено всичко.....не знам.И аз мисля че трябва да е анонимен конкурса,но щом е в БГ е ясна работата