Какво крие "Търговски пътник"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
15 авг 2020 09:45, Петя Славова
1
Какво крие "Търговски пътник"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Неговите истории са минималистични, но трогателни. Асгар Фархади знае как да поведе персонажите си в тяхната малка борба срещу несправедливостите в живота, които всеки да припознае.

Така е и в "Търговски пътник". Филмът е вторият негов проект, който получава "Оскар" през 2016 г., след като 5 години иранският режисьор вече е взел статуетката за "Раздялата".

Сюжетът ни запознава със съпрузите Емад и Рана. Двамата са актьори в театъра, на които им предстои да излязат на една сцена в предстоящата пиеса, носеща също заглавието "Търговски пътник".

Перипетиите им извън сцената са свързани с напускане на семейното жилище, тъй като сградата се оказва опасна и можеща да се срути. Набързо се нанасят в малък апартамент,  който обаче е бил собственост на жена с "лоша репутация" и много клиенти, някой от които може да почука на вратата отново.

Точно това се случва една вечер, когато Рана е сама в жилището, а Емад все още репетира в театъра. Ситуацията е сложна и със сигурност преобръща брака на двамата.

Извеждайки проблемите на жените в Иран, Фархади прибавя и крими елемент, който внася допълнително напрежение в и без това обтегнатите отношения на хората, криещи истинските си чувства.

Ролите са поверени на Таранех Алидоости, Шахаб Хосейни, Бабак Карими, Мина Садати и др. Гледайте "Търговски пътник" на 16-и август от 00.10 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Раздяла" е много добър филм, има го в ютюб "A Separation full movie HD with english subtitle"