В ритъма с "Марина"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
27 сеп 2020 10:15, Петя Славова
2
В ритъма с "Марина"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Вдъхновен от музиката на Роко Граната, режисьорът Стийн Конинкс предава живота му с филма "Марина". Времето е 50-те години на миналия век, а певецът изгрява с хита си"Марина", от който са продадени 5 млн. копия и сдобил се с множество награди.

Но зад големия успех, се крият много трудни моменти. Конинкс представя сложния път на главния герой, наложило му се да се изправи пред консервативното си семейство и да се бори с дискриминацията на мигрантите в Белгия.

Действието ни среща с Граната, израснал в беден дом на миньори. А в страна, която не е приветлива към чужденците, героят отстоява себе си, следвайки мечтите си. На фона на националистически движения, музикантът създава своите хитове, които пък са вдъхновени от любовта.

Главните роли в биографичната драма са изпълнени от Луиджи Ло Кашо, Донатела Финокиаро, Матео Симони.

Филмът е отличен с наградата Остенде за най-добър филм, режисура и сценарий, както и с Магрит за най-добра фламандска копродукция.

Гледайте "Марина" на 28-и септември от 00.15 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
дядо Киреза преди 3 години
С Роко Граната и безсмъртната му песен Марина е свързано детството ми....през 1959 година се лекувах в бившата окръжна болница в Бургас и бях сам в малка стаичка...Имаше радиоточка и всеки път щом пускаха "Марина" стаичката се пълнеше с млади медсестрички за да слушат тази чудесна песен...Така тя се запечати в съзнанието ми,както и песента "Къщичката на изгряващото слънце"....Еххх време незабравимо,къде отлетя така бързо???
1
3
 
2
 
! Отговори
eve1 преди 3 години
С тази реклама намразих уискито Johnny Walker и повече няма да си го купувам!