Дните след убийството на Кенеди с "Джаки"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
31 окт 2020 11:10, Петя Славова
6
Дните след убийството на Кенеди с "Джаки"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Убийството на Джак Кенеди променя хода на историята, но какви са житейските последици за неговата съпруга, разказва Пабло Ларейн във филма "Джаки".

Продукцията проследява  какво причинява случилото се, но не в политически и международен контекст, а превръщайки го в лична трагедия.

Времето е 1963 г., само дни след покушението Джаки се превръща от първа дама на САЩ във вдовица. Нейните тревожни емоции улавя актрисата Натали Портман, която изиграва главната роля във филма.

Героинята й е амбициозна, ранима, а Портман точно пресъздава моментите на шока и осъзнаването на убийството, както и тежестта на всички погледи, обърнати към нея в този тежък миг.

Джаки ще трябва да пази името на покойния си мъж, както и да превъзмогне загубата в името на децата си.

Ларейн достоверно улавя духа на времето, не остава равнодушен и към модните течения, които превръщат Джаки в една от най-възхитителните дами на всички времена.

Филмът се сдобива с 3 номинации за "Оскар" през 2017 година. Има още номинация за "Златен лъв" и "Златен глобус".  Останалите роли са поверени на Питър Саарсгард, Джон Хърт, Били Крудъп и др.

Гледайте "Джаки" на 31 октомври от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Я преди 3 години
Амбициозна и ранима,а се омъжила за Онанис.
3
0
 
1
 
! Отговори
S преди 3 години
ДЖОН Кенеди!!! Ерудиция трябва за такава трибуна!!!
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентша,но не е била щастлива.Джон Кенеди е бил голям палавник.И днешната президентша на САЩ не е щастлива.Красивата Мелания рядко се усмихва и то насила,а тъгата в очите и издава нелекият и живот с този президент.Едва ли ще останат дълго заедно.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Qanon!