Младежкият кинофест "Арлекин" ще стартира онлайн тази година

"Започваме от 19:00 часа нататък със стриймове в YouTube", каза Ивайло Иванов
4 дек 2020 12:24, Ния Христова
0
 
Уроците по творчество на фестивала "Арлекин" във Варна тази година ще са онлайн.
 
"Нашите надежди са, че 80% от миналогодишните участници да бъдат с нас онлайн, а още 80% други хора ще могат също да участват, тъй като фестивалът ще се проведе виртуално", това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR Ивайло Иванов, който е член на организационния комитет на фестивал “Арлекин”.
 
Той допълни, че събитието ще се излъчва в удобен часови пояс, тъй като тогава повечето от хората ще са приключили с професионалните си ангажименти.
 
"Започваме от 19:00 часа нататък със стриймове в YouTube", посочи Ивайло Иванов.
 
Фестивалът "Арлекин" ще се проведе между 5 и 12 декември.
 
"На 5-и ще бъде открито събитието от нашето студио с много малко хора, останалите ще се включват онлайн", коментира Иванов и допълни, че младежите, които имат желание да се включат в разработката на филма за коронавируса, ще бъдат поканени на виртуална дискусия.
 
По думите му фестивалът ще е изпълнен с много и интересни уъркшопи, дискусии за медиите, интернет защитата, музиката, както и големи имена от тези сфери ще се включат.
 
На 12 декември фестивалът ще бъде закрит с награждаване.
 
"Очакваме нещо от фестивала да отекне в обществото, младите ще покажат друга гледна точка за Ковид-19 и ние можем да вземем мерки", заяви на финала Ивайло Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари