Факт: "Последните ще са последни"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
5 дек 2020 11:04, Петя Славова
4
Факт: "Последните ще са последни"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Онеправданите са на фокус във филма на Масимилиано Бруно "Последните ще са последни". Филмът описва живота на работничката във фабрика Лучана (Паола Кертелези) в малко италианско градче. Героинята бива уволнена от работа точно в момент, когато е и бременна.

Ситуацията се усложнява още повече от факта, че Лучана не може да разчита на своя съпруг - чаровникът Стефано (Алесандро Гасман), чиито умения се свеждат до идеята да се влачи из местните заведения.

Без излишни илюзии, режисьорът разглежда ситуация, в която онеправданите правят опит да подобрят всекидневието си, излизайки от границите на допустимото.

Лучана решава да се справи с трудностите като отвлече шефа на фабриката, а Масимилиано Бруно усложнява драматургията като пресича гледните точки на персонажите, разкривайки колко далеко стои всеки един от тях в обществото.

Критиките ясно са отправени към несправедливото отношение към слабите и беззащитните.

Филмът има две номинации Давид на Донатело 2016 г. (за Паола Кортелези и Фабрицио Бентиволио). Гледайте "Последните ще са последни" на 5-и декември от 23.45 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Азз преди 3 години
От какво стои далеч в обществото? Един от друг? Един между себе си? Един от късмета? Кажи, че ми е много интересно и любопитно!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Не обиждай кравичките с подобни сравнения.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната италианска супа.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт Петя е по *** и от крава.