Кое е "Момичето от Брест"?

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
17 яну 2021 08:34, Петя Славова
5
Кое е "Момичето от Брест"?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Лекарка се опитва да спаси човешки живот като обявява публично, че одобрено лекарство "Медиатор" е с много странични ефекти и медикаментът е опасен за пациентите, които го приемат.

Естествено, това не се харесва на фармацевтичния гигант, който го произвежда и зад който стои и държавата, а историята, вдъхновена от действителен случай описва Еманюел Берко във филма "Момичето от Брест".

Режисьорът проследява трудната битка между доктор Ирен Фрашон и здравните власти. И докато за вторите цената е свързана с финанси, то за лекарят тя е въпрос на живот и смърт.

Подобно на битката между Давид и Голиат, Берко показва, че всеки има шанс да спечели, колкото и малък да изглежда, стига да вярва в позициите си и в справедливостта.

Историята е в унисон със смутното време на пандемия, когато вярата във фармацевтичните постижения са подложени на силно недоверие.

Берко не спестява реалистични сцени, разкриващи политически популизъм и безхаберие, с което управляващите отдавна са свикнали.

Ролите са поверени на Сидсе Бабет Кнудсен, Беноа Мажимел и Шарлот Ламел. Гледайте "Момичето от Брест" на 17-и януари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
А бащата е от Литовск.
2
1
 
2
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
до пост 2 вие нямате елементарно възпитание
1
3
 
2
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
БЛАГОДАРЯ