Оливър Стоун критикува политиката на САЩ със "Сноудън"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
27 ное 2021 13:24, Петя Славова
17
Оливър Стоун критикува политиката на САЩ със "Сноудън"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Отдавна не е тайна, че зад най-сериозното изтичане на данни в САЩ стои Едуард Сноудън, а историята му пресъздава Оливър Стоун във филма "Сноудън". Самият автор признава, че Холивуд не е искала да продуцира проекта му, с което по думите му е наложена автоцензура.

Все пак Стоун успява да заснеме филма, а сюжетът разкрива сериозните мащаби на шпионските програми  на американското разузнаване.

Историята ни среща с главния герой още докато е консултант в Агенцията за национална сигурност на САЩ. Главната роля е поверена на Джоузеф Гордън Левит, а Стоун всеизвестният бунтар срещу политиката на САЩ, използва този случай за поредната си критика към върхушката в политиката.

Филмът проследява промяната във вярванията на героя, който влиза с младежки ентусиазъм в редиците на специалните служби за да служи за родината си, но постепенно се разочарова от системата.

С негова помощ на бял свят излиза строго класифицирана информация и поставя страната в меко казана дискомфортна ситуация.

Авторът на  "Доорс","Взвод", "Убийци по рождение", "Уолстрийт" подхожда със симпатия към главния си герой, показвайки рисковете, които той поема с това свое начинание. Освен, че поставя в риск бъдещето си, му се налага да се откаже и от любовта си и близките си.

Останалите роли са поверени на Мелиса Лео, Никълъс Кейдж, Скот Истууд, Шайлийн Уудли, Тимоти Олифант, Закари Куинто, Том Уилкинсън.

Гледайте "Сноудън" на 27 ноември от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Влади И аз живях в Русия, но видях съвсем друго. Явно всеки намира това, което търси. А отиди в Русия сега. Ще останеш много изненадан.
8
3
 
2
 
! Отговори
_? преди 2 години
Какви са тези вълма козина по главата на госпожицата от снимката? Модерно? Красиво? Не че питам, де.
7
2
 
0
 
! Отговори
по голяма нужда преди 2 години
66 хиляди хоумлеси в Елей. Според оценка на Economic Round Table през 2023 броят ще достигне 90хил. Къде ходят по-голяма нужда?
6
10
 
6
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Живял съм в Русия. Там е гадно. Кухнята е кофти, сиви, измъчени хора в транспорта, мизерия. А в глубинката, т.е. прованса е ужас! Дивотия, на нивото на 60-те , външни тоалетни, празни магазини, нищожни доходи. Само върхушката е добре. Великата Русия клекна на чеченските главорези. Градовете и са пълни с ислямски мигранти от Средна Азия, за обикновения руснак е невъзможен живота. Това ли искате и за нас???
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Филм за един предател!Като не му изнася какво правят в АНС, да е напуснал и да се занимава с нещо друго. Какво направи като разкри тайните на АНС? Нищо, всичко си е по-старото! Въпреки, че каза на американците, че са подслушвани и един американец не излезе на протест в негова защита!
4
10
 
1
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Откак стана дружка с пyти, ми е от недолюбваните...
3
4
 
2
 
! Отговори
До 5 от Влади преди 2 години
Може би са много, а може би не. Обаче там , на Изток не се церемонят с такива глупости, като права, адвокати и т.н. Новичокът е актуален.Това е разликата, ако си я схванал - добре, ако не...
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2,3 пъти гледам този филм и винаги настръхвам!Препоръчвам и документалният Citizen four!
1
10
 
3
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Обичам такива западни интелектуалци, леко позаплатени от Матушката. Много е готино да си дисидент на Запад - права, медии, адвокати(заплатени от Изтока), ама я да си истински десидент , на Изток.... Платена кака е тоя Оли, също като Сноудън.Сега ще ме изтрият, но истината е моята.