Георги Господинов открива Кино "Резонанс"

Новото пространство за култура се намира в Дом на киното
2 дек 2021 23:47, Петя Славова
2
Георги Господинов открива Кино "Резонанс"
Снимка: Дом на киното

Нова зала "Резонанс" се открива в Дома на киното, а началните филми, които може да видим в нея са "Сляпата Вайша" и "Физика на тъгата", представени от Георги Господинов. Писателят ще представи филмите на ТЕодор Ушев, създадени по негови творби и получили признанието на Американската киноакадемия.  Датата е 14 декември, денят е вторник, а началният час е 19.00.

Като част от инициативите на програмата Кино "Резонанс", в Дома на киното вече има още едно чудесно пространство – малка допълнителна зала, оборудвана с DCP проектор, екран и озвучаване от най-висока класа, в която комфортът на интимното филмово преживяване е допълнен с удобни пуфове. Тази зала ще създаде възможност за обогатяване на програмата на Дома на киното, за срещи и професионални уъркшопи – за деца и младежи, които се интересуват от тайните на киното и творческите професии, свързани с него, за премиерни събития – създадохме зала "Резонанс" в хармония с честотите, на която вибрират младите почитатели на тайните във филмовия свят.

"Респект" и Арета Франклин – джаз носталгия

В празничната за студентите вечер на 8 декември поканата е отправена към почитателите на вечната музика на филмова среща с великолепния глас на Дженифър Хъдсън и актьорското майсторство на Форест Уитакър, които пресъздават запленяващ биографичен разказ, посветен на легендарната Арета ФРАНКЛИН.  
Датата е 8 декември, денят е сряда, а началният час е 18.30.

"Уестсайдска история" под режисурата на Стивън Спилбърг

Повече от шест десетилетия Спилбърг мечтае да направи нов кино-прочит на една тотална класика! Той споделя, че е израснал в дом, в който са се слушали албуми с класическа музика – първият му досег с популярната музика е бил именно "Уестсайдска история" ("West Side Story"), при това албумът, записан от екипа на Бродуйската постановка от 1957 година. Представяте ли си какво означава за 74-годишния режисьор да сбъдне мечтата на 12-годишното момче в себе си?!
Датата е 12 декември, денят е неделя, а началният час е 17:00.

"Отвор" – музикално-поетичен пърформанс

Ембиънт пейзажи, светли и тъмни китарни хармонии, и палитра от звукови ефекти се срещат с гласове, които четат стиховете на живо. В този процес музиката и поезията се обогатяват и допълват взаимно. Тъмният киносалон е идеалното място за необичайната среща на двете изкуства, която е и един вид изследване върху тяхната дълбока връзка. "Отвор" е базиран върху едноименната дебютна стихосбирка на Румен Павлов, с участието на автора на стиховете, Петър Тодоров, Йоана Стоянова и Александър Бенев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Както повечето неща в бг и това кино ще покаже две три премиери и ще се преквалифицира в ефтини барчета сергийки и филми с голи жени