Джейн Фонда: Дженифър Лопес спаси филмовата ми кариера

Двете бяха заедно на екрана в "Свекървище"
11 авг 2022 19:32, Петя Славова
8
Джейн Фонда: Дженифър Лопес спаси филмовата ми кариера
Снимка: БГНЕС

Актрисата Джейн Фонда в интервю за Daily Mirror призна, че Дженифър Лопес е спасила кариерата й и я е върнала в киното. Двукратната носителка на "Оскар" възвърна популярността си през 2005 г. след 15-годишна пауза с филма "Ако тъщата е чудовище", в който партнира на Лопес.

"Най-големият успех за мен беше да получа роля във филма "Свекървище" в момент от кариерата ми, когато не бях работила в актьорския бизнес повече от 15 години. Снимахме с Дженифър Лопес и това беше страхотно завръщане за мен. Бях почти на 65 години, когато изведнъж получих тази роля. Това беше единственият умен ход в моята кариера - хората ще отидат на кино, за да видят Джей Ло и да преоткрият Фонда. Така и стана". Филмът спечели над $150 милиона по целия свят, а Джейн Фонда получи още няколко филмови роли, припомня БГНЕС.

Тя вече е на 84 години. На върха на кариерата си през 70-те години Фонда си взе почивка от актьорството и стана активистка: актрисата се обяви против войната във Виетнам. Активната си дейност тя продължава и до днес: актрисата се бори за правата на жените и се противопоставя на сексизма.

През 80-те години тя отново беше на върха на популярността си, след като пусна поредица от касети с аеробни упражнения. Това също се превърна в борба за равенство, тъй като фитнес залите по това време бяха за мъже и Фонда искаше в тях да влязат и жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
роже вадим преди 1 година
До Анонимен 7 По-добре и прочети биографията преди да дращиш щуротии!
7
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко бой е яла, горката от мъжа си! Затова е станала активистка, антисексистка.
6
6
 
1
 
! Отговори
An преди 1 година
Е как от 65 през 2005, стана на 74, през 2022?
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като тази едва ли ще се роди някоя и след 100 години. Красива умна и най важното даровита. Да е жива и здрава да учи младите на ум и разум.
4
0
 
16
 
! Отговори
готина е преди 1 година
Тя проби с "Кет Балу" с Лий Марвин!Голям сладур беше!
3
1
 
20
 
! Отговори
Респект преди 1 година
Това, че Джейн Фонда е наистина страхотна актриса в някаква степен се държи и на факта, че по нейно време американското кино произвеждаше стойностни филми, а не днешните безполови по мии. Спомням си "Китайски синдром", "Клут", та дори и бабъл уестърна "Кет Балу". Никога повече няма да има такива филми и такива актриси.
2
0
 
25
 
! Отговори
който го може преди 1 година
Тая е голяма актриса,голямо нещо!И баща и,Хенри Фонда,беше голям!
1
7
 
0
 
! Отговори
Сосидж преди 1 година
И моята