Злодеите – хроника на човешката поквара

Книга за най-зловещите мъже и жени излиза на българския пазар
19 окт 2009 11:34, Петя Славова
38
Злодеите – хроника на човешката поквара
Снимка: Кръгозор

Най-зловещите мъже и жени в последните три хилядолетия са събрани в книгата “Злодеите”.

Нейният автор – известният историк Симон Себаг Монтефиоре, е подбрал най-страшните моменти в историята.

Хрониката на човешката поквара събира тирани и императрици, завоеватели и канибали, проститутки и мегаломани, мъчители и серийни убийци, прелъстители и предатели.

От Атила до Адолф Хитлер, от Лукреция Борджия до Иван Грозни, от Йосиф Сталин до Саддам Хюсеин, от първия китайски император до председателя Мао, „Злодеите” е завладяващо и полезно четиво, което ще запознае читателите с най-ужасните проявления на човешката низост.

Някои от героите са измислили методи за изтезания, немислими за човешкото въображение, други са избивали собствените си семейства, трети са заповядвали убийството на милиони невинни.

Някои са били обожавани държавници, други – маниаци или просто касапи.

Работата на Монтефиоре припомня за Влад Дракула, зловещия княз на Влахия, набучвал враговете си на колове.

Там са и византийската императрица Ирина, избола очите на собствения си син, монголският военачалник Тамерлан, издигал пирамиди от човешки черепи.

Не са пропуснати и държавници като Адолф Хитлер, който убива 6 милиона евреи, Йосиф Сталин, който ликвидира 25 милиона руснаци, както и Мао Дзедун – отговорен за смъртта на 70 милиона китайци.

В книгата си „Злодеите” Симон Себаг Монтефиоре разкрива тъмната страна на човешката природа.

В хронологичен ред са представени пълнокръвни и интригуващи портрети на 101 личности с безгранична власт, изпитващи удоволствие да причиняват болка и страдание, презиращи човешкия живот.

Мнозина от тях – Нерон и Ал Капоне, Чингиз хан и Хенри VІІІ, Лукреция Борджия и Джак Изкормвача, Ленин и Химлер, Чарлз Менсън и Пабло Ескобар – са прочути.

Други – като византийския император Юстиниан Ринотмет, папа Йоан ХІІ (който превръща Ватикана в бордей), османския пират Барбароса – са по-малко познати.

Всяка биография е придружена от статия, разкриваща любопитни подробности от света на тези чудовища.

Богато илюстрирана, пълна с емблематични цитати, приятна за четене и предоставяща впечатляващ обем информация, „Злодеите” е забележителна енциклопедия на най-жестоките, покварени и алчни хора, които не бива да бъдат забравени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
злодей преди 11 години
И злодейте са си имали своите основания. правили са зло - ок, не е хубаво, но като погледнеш каква *** те е наобиколила...
39
0
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
da se napishe i kniga za zlodeite v balgaria poslednite 20 godini jelu jelev do boiko borisov i tehnite slygi lakei donosnici prevratadjii izmennici.
38
0
 
1
 
! Отговори
Ник Каргонски преди 14 години
Почвам да пиша книга за злодеите в българската история.Ще ги отпочна отпред,защото сега са най-интересните злодеи.Злодей до злодей,с лопата да гиринеш.Първа част-злодеите за последните 20 години,и Втора част-за 1333 годининазад.
37
1
 
1
 
! Отговори
дами канят преди 14 години
ами има ли мацки в тая книга? щото спорде мен злодейките са повече от злодеите. в тази книга трябва да има специална глава "тъщите":)))))))
36
1
 
1
 
! Отговори
липман преди 14 години
много подходящо... тая книга нарочно ли са й избрали да излезе баш след конгреса на "червените шапчици"? :)))
35
0
 
1
 
! Отговори
vvv преди 14 години
Плащат мизерни суми на персонала си, просто са отвратителни и наистина е по-добре да си ходят в Индия! *** Амин е бил страховит диктатор, но Африка е разтърсвана от такива милионни убийства на хора къде ли не, така че той не е особено впечатляващ, освен с легендите за неговата кръвожадност и канибализъм, които в крайна сметка са недоказани...
34
1
 
1
 
! Отговори
hahah преди 14 години
ми тои Мао,като хасан де дето питал аишето за ***-ще го мием ли,или друго ще правим
33
0
 
1
 
! Отговори
vvv преди 14 години
*** Амин е много повече от това - той убива хора и после изнудва близките да плащат за да получат трупа за погребението. Пие кръв и избива множество от приближените си. Азиатците, които изхвърля от Уганда са индийци, оставени от британците след напускането на колонията им Уганда. Това всъщност е много полезно дело - изгонването на индийците, които и до днес държат целия бизнес в Източна Африка - Кения и Танзания, отнасят се отвратително с местното население - като с роби.
32
1
 
1
 
! Отговори
obochast istoria преди 14 години
Ako ima poveche takiva knigi i poveche hora, koito gi chetat - njama da sme na tova deredje!!!! A da sme stanali BG Sveitzaria!!! Chetete, za da se opravim, stoto njama na kogo da razchitame i *** da ni doide za vojda - pak ste si lajem i kradem, ako sami ne se osvestim nai-nakraja!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а сергей станишев,кобурготски и доган дали са включени в книгата.
30
0
 
1
 
! Отговори
kanibal преди 14 години
za da si v tazi kategoriq....TRQBVA LI DA IMA6 MILIONI..JERTVI...?
29
0
 
1
 
! Отговори
Interesno преди 14 години
Възможно е, нямам поглед върху текта. Просто ми изглежда любопитно съдържанието и ако изданието е хубаво, качествено, богато илюстрирано, с хубава хартия, мога да дам 60 лв. и да си я имам в библиотеката за обща култура.
28
0
 
1
 
! Отговори
Дарси преди 14 години
Коментарът на 26. не се ли отнася за The Last King of Scotland?
27
0
 
2
 
! Отговори
оня с очилата преди 14 години
Много са,не ми се изброяват!Като цяло книгата има НЯКАКВА информационна стойност,но е непълно,да не кажа небрежно, и лекомислено написана с откровен привкус на СЕНЗАЦИЯ!Сега книгите са ТАКИВА,няма нищо за чудене,но цената е стряскаща!Нямам претенции за МОНОПОЛ ВЪРХУ ИСТИНАТА,това е само лично мнение!Бъди здрав!:)
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Погребаха канибала диктатор *** АминРияд. Почина бившият угандийски диктатор *** Амин, съобщи АП. Той беше погребан в саудитския град Джеда, където прекара последните седмици в болница. Близо един месец 80-годишният бивш диктатор беше в кома. Той е известен с престъпленията си срещу народа на Уганда и масовите убийства, извършени с особена жестокост. През осемгодишното му управление в страната са избити над 400 000 души. *** Амин, бивш шампион по бокс, взема властта в Уганда с военен преврат през 1971 г. Година по-късно той изпраща в изгнание 40 000 азиатци, като казва, че Бог му е наредил да превърне Уганда в "страна на чернокожите". *** Амин е обвиняван от изгнаници, че държи отсечени човешки глави във фризера си, храни крокодили с човешки трупове и дори е убил и разчленил една от жените си. Други смятат, че той е канибал. Угандийският диктатор, който изповядваше исляма, имал пет съпруги и с гордост носил прозвището Големия татко. Смята се, че той е баща на поне 20 деца от различни жени. През 1979 г. Амин е прогонен от войници от съседна Танзания и угандийски изгнаници. Саудитска Арабия му дава убежище в името на ислямското милосърдие. Уганда чества свалянето на режима му като национален празник.
25
0
 
1
 
! Отговори
lol преди 14 години
Аре научи се и ти, кога се пише "й" и кога "и" бе, неграмотен циганино!
24
0
 
1
 
! Отговори
Interesno преди 14 години
Любопитно ми е кои ИСТИНСКИ ЗЛОДЕИ са пропуснати....? Явно знаете кои точно са включени (а доколкото разбрах от статията, са 101 личности)...
23
0
 
2
 
! Отговори
очилатко преди 14 години
Много пропуснати ИСТИНСКИ ЗЛОДЕИ,много набедени за такива +истинска ЗЛОДЕЙСКА ЦЕНА!!!На мераклиите-приятно четене!:))
22
0
 
1
 
! Отговори
///// преди 14 години
Предполагам, че книгата ще е интересна. Монтефиоре има добри книги и са доста подробно и задълбочено написани.
21
1
 
1
 
! Отговори
Interesno преди 14 години
Според мен Доган трябва да го включат в друга енциклопедия - "Най-жестоките гейове в човешката история" или нещо подобно!