Живите мисли

Книгата е между езотерика и популярна психология
10 дек 2009 17:06, Петя Славова
1
Живите мисли
Снимка: ИК Хермес

„Живите мисли“ на Никола Некрасов интерпретира идеи както от руската школа, така от съвременните западните мислители и източната мъдрост.

Опирайки се на гигантите в руската езотерична школа като Сергей Лазарев, Елена Рьорих и Владимир Мегре, той естествено ги допълва с прозренията на учители от Запада като Нийл Д. Уолш, Ричард Бах, Дийпак Чопра, за да се роди една мъдра, свежа и завладяваща книга.

В книгата се говори за смисъла на живота, за съотношението между карма и свободна воля, за свободата и отговорността, за силата на любовта и пътя към щастието.

Авторът хвърля мост между популярните на Запад теории за силата на мисълта и законите на привличането, според които човек е пълен господар на съдбата си, и източния мироглед, който поддържа, че съдбата на човека е предопределена.

Некрасов успява да примири противоположностите и да създаде своя концепция за мистерията на живота.

Той е отлично запознат и с теориите на съвременните психологически школи и течения, използва постиженията им, като ги надгражда с висока духовност.

Говори за нов тип взаимоотношения, за промяна в мисленето и увеличаване на любовта, което неизменно би довело до по-щастлив и пълноценен живот.

В книгата се обръща сериозно внимание и на променения статут на жената в Епохата на Водолея. Говори се за новите енергии в това кръстопътно време и за личната отговорност на всеки човек за състоянието на планетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.