Отровната педагогика: Как насилието ражда насилие

Алис Милер с подробен пример, включващ и Хитлер
Обновена: 7 окт 2011 10:55 | 7 окт 2011 10:55, Петя Славова
8
Отровната педагогика: Как насилието ражда насилие
Снимка: Изток-Запад

Още едно интересно четиво ни предлага Алис Милер с книгата „В началото бе възпитанието”.
Авторката обяснява как влияе т.нар. отровна педагогика върху съзнанието и съдбата на хората.

Милер описва реални случаи, при които лошото възпитание е родило лоши и трагични човешки съдби, като един от най-подробно представените примери е самият Адолф Хитлер.

„Онова, което се случва на детето през първите години от живота му, неминуемо се връща върху цялото общество. Психозите, наркоманията, престъпността са шифрован израз на най-ранния опит.

Това познание най-често се оспорва или се приема само с интелекта, докато практиката (политическата, юридическата или психиатричната) все още остава водена в много висока степен от средновековни представи, богати на проекции на злото, тъй като интелектът не стига до емоционалните сфери“.

Чрез книгата си Милер подрежда ужасяващите последици от възпитанието – което, естествено, се стреми към най-доброто за детето.

Прави го, веднъж, чрез психоанализа на „педагогическото поведение“, и второ, като ни представя детството на една наркоманка, на един политически лидер и на един убиец на деца.

Милер не е оскъдна и към съветите, които ще направят детето пълноценна личност. За да се развива то добре, трябва да бъде уважавано от своите близки. Необходимо е те да изпитват толерантност спрямо неговите чувства, да имат чувствителност за неговите потребности и обиди, обяснява авторката.

То се нуждае от истинността на своите родители, чиято свобода – а не възпитателските им разсъждения – задава на детето естествени граници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
0
 
! Отговори
изумен преди 12 години
на пишештите пацифисти във форума....майната им...либерасти...
7
0
 
0
 
! Отговори
ан преди 12 години
отнасяйте се като към възрастни,но помнете ,че са деца и имат нужда да им се покаже как и да се следи развитието имдаже как играят ,ского играят, налагайте правила и граници с които детето трябва да свикне от малко ,а ако пропуснете това просто забраветеще си имате големи проблеми по нагоре и вие и обществотослободията пречи и не помага за изграждането на качествени хораписна ми да гледам по градинките *** и баби ,които грешно възпитават децатате не са виновнималките а големите
6
0
 
5
 
! Отговори
Стрефан преди 12 години
Ще дойде време когато ще има разделение на обществото. Не може да съществува прослойка, етнос или друга група която да ползва без да има принос. "Дялбата" ще е факт.
5
0
 
5
 
! Отговори
miko преди 12 години
добре е книгата да я прочетат "водачите" на българите и на *** също. С насилие срещу насилието, само ако са опитани всички начини за помирение и успокояване на страстите...Всеки има право на живот, работа и щастие , независимо от расата...
4
7
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели, как да спрем *** ТЕРОР?*** крадат последните стотинки на старци по села и градчета, а в София наблюдаваме *** БАНДИТИЗЪМ от *** ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА, трима българи са пребити, защото българско семейство дръзнало да защити съседката си от грабеж, а в Катуница ТОЗИ ПЪТ ПАЛЕЖ на българска къща Наскоро пак в Катуница наблюдавахме поредното *** слово на омразата, прераснало в поредното умишлено убийство от *** етническа омраза!!! А според Бойко проблем били *** горящи къщи, а не УБИЙСТВА или пребитите българи и горящите им къщи ОТ *** ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА!?!?СПОМНЕТЕ СИ ТОЗИ ПОВТАРЯЩ СЕ ЕЖЕДНЕВНО СЦЕНАРИЙ...:1. След многократни обиди ***(Слово на омразата от страна на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ. Информирали полицията и тя отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит (Убийство от етническа омраза, предизвикано и ОРГАНИЗИРАНО от семейството на царя на местните бандити), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. Полицията научава, че ИЗБИВАНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро... В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Изводи:- Очевидно е, че ПРАВОТО НА ЖИВОТ на българин или ИМУЩЕСТВОТО МУ е нищо, пред правото на *** банди да живеят където си поискат и да ПРЕБИВАТ или УБИВАТ КОГОТО СИ ПОИСКАТ - Ето това е НАЛОЖЕНОТО ни СВРЪХЛИБЕРАЛНО РАВЕНСТВО и извратеното разбиране на ПОЛИТИЦИТЕ НИ за КОНСТИТУЦИОННОТО единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ.- *** има право да изнасилва и убива, а българина задължението да търпи насилията и убийствата на децата си!!!Вижте въпиющия ЦИНИЗЪМ изречен от Министъра на МВР Цветанов: - Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството. Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици.Признания на министъра и неговите Изводи: 1. В България цари *** терор и ТОВА Е ДОБРО2. След това поредно убийство на българин, българите протестират и ТОВА Е ЗЛО3. *** терор ще продължава и занапред, под закрилата на МВР и ТОВА ЩЕ Е ДОБРО4. Важното е българите да са потиснати и отчуждени от държавата и себе си, да МЪЛЧАТ КОГАТО ГИ УБИВАТ и ТОВА ЩЕ ВИСШЕ ДОБРО ЗА ВЛАСТТА!!!Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТ И НИТО ДУМА ЗА *** ТЕРОР, КОЙТО НЕ СПИРА, той бил пропаганда!!!
3
0
 
8
 
! Отговори
Докинс преди 12 години
Наистина важна книга.
2
0
 
12
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Страхотна книга!Прочетох я и с кеф се убедих,че не само аз мисля че към децата трябва да се отнасяме като към възрастни.
1
0
 
5
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Страхотна книга!Прочетох я и с кеф се убедих,че не само аз мисля че към децата трябва да се отнасяме като към възрастни.