Не се пенсионирайте - от това се затъпява

Съветите на Тод Бъкхолдс в новата му книга
7 мар 2012 10:53, Петя Славова
5
Не се пенсионирайте - от това се затъпява
Снимка: Обсидиан

Самозалъгваме ли се като си мислим, че щастието ни се крие в свободното време, което може да ни откъсне от забързаното ни всекидневие? На този отговор ще се опита да ни отговори Тод Бъкхолдс с книгата си „В бързата лента”. Преводът е на Силвия Падаласка.

Авторът е бивш директор по икономическа политика в Белия дом и изтъкнат лектор по икономика в Харвард. Той хвърля ръкавица на набиращата скорост „литература на щастието”. Бъкхолдс категорично заявява, че само състезанието и движението напред имат значение – дори успехът непрекъснато да се отдалечава.

Като цитира данни от най-различни сфери на живота, от невроикономика и еволюционна биология до изкуството на Ренесанса и „Дженеръл Мотърс”, Бъкхолдс ни убеждава, че именно конкуренцията ни е направила и по-високи, и по-умни през вековете. И че всички ние определено се нуждаем от нея. Наистина обичаме лудата надпревара, защото тя генетично е заложена в нас. И пак тя ни прави щастливи.

Сред многото изненадващи изводи и остроумни съвети ще прочететем идеята да отложим пенсионирането си, от което се затъпявя, всички сме маниаци на тема контрол и изненадващо: стесът ни помага да дадем най-доброто от себе си.

Ако книгата ви заинтригува, може да я откриете от 9 март по книжарниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
4
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
И как ще мине американска книга със съвети за пенсионирането във България? Ние трябва да им даваме съвети да не затъпяват с такива мисли и да си гледат спокойно старините.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моите родители никога не са спирали да работят,дори като пенсионери никога не остават затворени в апартамента.Винаги бързат за нещо,особено им харесва да ходят на вилата и имат своите планове и мечти.А са над 80 години!Вярно е че нямат сили, но имат дух и без да тичат като луди да не "изпуснат" автобуса за работа!А ако някой иска да ме убеди че след 60 години си на 100% работоспособен особено ако не си "служещ" да яде ряпа.Това е физиологията ни,тялото иска повече покой!Мозъка също.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая книжка да не е писана по поръчение на Тотю, който всячески се опитва да втълпи а хората колко е страхотно да работиш до 90 години! И нали знаете какво е 90/60/90? Това пък е мечтата на хер Флик. 90 годиен пенсионер с 60 години стаж и 90 лева пенсия. :-))
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че той кой ще доживее до пенсия?
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а, то както е тръгнало нямаме шансове за пенсиониране в тая държава, няма да доживеем такъв момент