"Автобиография"-та на Франко Дзефирели, придружена от екранизацията му "Отело"

Събитието е в Дома на киното
Обновена: 19 май 2012 13:42 | 19 май 2012 13:42, Петя Славова
0
"Автобиография"-та на Франко Дзефирели, придружена от екранизацията му "Отело"
Снимка: Издателство Колибри

Представянето на "Автобиография"-та на Франко Дзефирели ще бъде придружена от прожекцията на филма "Отело". Мястото е Дом на киното на 22 май от 18.30 часа.

Пищната екранизация на Дзефирели на операта на Верди „Отело“ увековечава великолепното изпълнение на Пласидо Доминго в коронната за неговата кариера роля. Безсмъртният сюжет за благородния мавър Отело, красивата му млада съпруга и неговия коварен лейтенант, провокирал дивата му ревност, сякаш е създаден от гения на Шекспир, за да бъде преведен на езика на операта.

Доминго, както и другите оперни величия - Катя Ричарели в ролята на Дездемона и Хустино Диас като Яго - успяват по неподражаем начин да превъплътят в тази филмова версия ролите, които са играли неведнъж на сцена.

„Автобиография“ на превърналия се приживе в легенда Франко Дзефирели, е една смела и съкровена литературна изповед, разкриваща уникалния жизнен и творчески път на режисьора. Книгата не просто ни въвежда в неговата светая светих, но и ни запознава задочно с цяла плеяда бележити личности като Лукино Висконти, Ана Маняни, Мария Калас, Коко Шанел, Джоан Съдърланд, Елизабет Тейлър...

Събитието е с вход свободен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари