Навиците - тънката разлика между успеха и провала

Книгата на Чарлс Дюиг излиза у нас
22 мар 2013 08:44, Петя Славова
0
Навиците - тънката разлика между успеха и провала
Снимка: Хермес

Именно в навиците на хората се крие тънката граница между успеха и провала, живота и смъртта, това обяснява Чарлс Дюиг в книгата си.

Авторът е завършил Харвардската бизнес школа и Йейлския университет и работи като разследващ журналист на „Ню Йорк Таймс“.

„Силата на навиците“ предизвиква огромен читателски интерес и е сред Топ 100 на най-продаваните книги в Америка от излизането си през 2012-а. Само за година книгата вече е претърпяла над 20 издания.

Историята ни среща с млада жена, която влиза в неврологична лаборатория за изследванe на мозъка. През последните две години тя е променила почти всички аспекти от живота си: спряла е да пуши, отслабнала е драстично, започнала е нова работа, в която вече е повишавана няколко пъти, купила си е ново жилище, започнала е нова връзка... Невролозите откриват, че моделите в мозъка й са фундаментално променени. Всичко това се случва, след като решава да промени едно-единствено нещо в живота си: да спре цигарите.

Маркетолози от известна компания гледат видеозаписи на хора, които оправят леглата си. Те отчаяно се опитват да открият начин да рекламират свой нов продукт, който е на път да се превърне в най-големия и скъп провал в историята на тяхната фирма. Внезапно един от тях открива едва доловим модел – и с лека промяна в рекламната стратегия тяхното изобретение се превръща в един от най-успешните продукти, печелейки над един милиард долара годишно.

Според Чарлс Дюиг общото между тези случаи е постигнатият успех, след като участниците са променили поне един свой навик.

Книгата разглежда една изключително важна тема: как навиците ни определят нашата същност. И за финал, не е трудно да откажем курабийките, особено, ако разберем кое ни подтиква да посегнем към тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари