Коя е "Жената в черно"

Поредна заплетена загадка от Кери Уилкинсън
Обновена: 21 мар 2014 16:48 | 21 мар 2014 16:45, Петя Славова
1
Коя е "Жената в черно"
Снимка: Издателство ЕРА

Заплетена загадка отнови е подготвил Кери Уилкинсън с  романа си „Жената в черно“.

Нещо ужасяващо се случва в центъра на Манчестър. Полицията разполага с една единствена следа, за да разбере кой стои зад всичко. На запис от охранителна камера се вижда жена в дълга черна роба, която внимателно поставя на земята зловеща улика. Скоро е открита първата жертва.

С разследването се заема сержант Даниъл, позната и от "Наказателен патрул". Броят на труповете расте, а нейната задача е да научи кое е свързващото звено между жертвите и каква е ролята на мистериозната жена в черно.

Кери Уилкинсън дебютира плахо на книжната сцена, като публикува първия си роман в електронен формат. Три месеца след появата му завоюва челно място в класацията за най-продаван роман на Острова. Следващата книга на автора – „Наказателен патрул“, затвърждава първоначалния му успех и го нарежда сред най-предпочитаните имена на британската литературна сцена за 2011 г.

През 2013 г. излиза четвъртият роман от серията с детектив Даниъл и веднага се нарежда сред двайсетте най-продавани книги на „Амазон“ на хартиен носител.

Кери Уилкинсън е журналист по образование. Слави се с болезнената си любов към крикета и с постоянните си оплаквания от лошото време. Това недоволство го отвежда от родния Съмърсет в Ланкашър, където живее и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
14
 
! Отговори
M @ преди 10 години
Книга с подобно заглавие е написана през миналия век, но тя съдържа и елементи на мистерия. Счита се за най-доброто произведение в този жанр. В превод на български я публикуваха през 90-те години. За съжаление, забравих името на автора, ще трябва да поровя в библиотеката си, за да го съобщя.Не знам защо Кери Уилкинсън заимства заглавието, но непременно ще прочета книгата.