Краят на "Вампирски хроники" е вече на пазара

Романът обещава обширна и богата на детайли картина
Обновена: 2 юни 2014 12:11 | 2 юни 2014 12:05,
0
Краят на "Вампирски хроники" е вече на пазара
Снимка: Издателство "Изток-Запад"

Дългоочакваният край на сагата „Вампирски хроники“ – „Царицата на прокълнатите“ – на легендарната Ан Райс е вече факт и на български език.

След романа „Интервю с вампир“, пожънал завиден успех както на световната книжна сцена, така и на големия екран, и своеобразната биография на по-различния вампирски образ – този на сексапилната рокзвезда-кръвопиец, по-известен като „Вампирът Лестат“, третата част от поредицата „Вампирски хроники” на Ан Райс е вече факт на родния книжен пазар.

Многопластовият сюжет в „Царицата на прокълнатите“ се разгръща на фона на обширна и богата на детайли картина на чувствения свят на вампиризма, за да ни върне към неговото начало, поставено преди 6000 години. Постепенно се разкриват историите на Първото поколение кръвопиещи – от Египет през Южна Америка до Хималаите и до най-затънтените кътчета на земното кълбо, където вампирите са оставили своя белег.

Подобно на „Интервю с вампир“, и „Царицата на прокълнатите“ е филмирана през 2002 година, но този път в ролята на съблазнителния Лестат не е Том Круз, а ирландецът Стюарт Таунсенд, докато прелестната Акаша е представена в целия си блясък от покойната актриса и r&b певица Алая.

"Царицата на прокълнатите" на издателство "Изток-Запад" е вече на българския пазар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари