Не просто обичам България, влюбен съм в нея!

Хорхе Букай ще представи две книги довечера в София
10 юни 2014 15:13,
13
Не просто обичам България, влюбен съм в нея!
Снимка: БТА

Световноизвестните аржентински писатели и психотерапевти Хорхе и Демиан Букай ще представят довечера от 19.00 часа в аула "Максима" на Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/ новите си книги "20 стъпки напред" /от Хорхе Букай/ и "Погледни отново" /от Демиан Букай/, обявиха днес пред журналисти организаторите на събитието от издателската къща "Хермес".

Двамата ще се срещнат със свои почитатели във Велико Търново утре /11 юни/ от 19.00 часа в Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" и в Пловдив на 12 юни /четвъртък/ от 19.00 часа в Дома на културата "Борис Христов".

"Не просто обичам страната ви, влюбен съм в нея!" - така емоционално се обърна към журналистите писателят Хорхе Букай, който посещава България за четвърти път. "Когато обичаш някого, можеш да обясниш защо, но когато си влюбен в него, думите бягат, защото страстта не подлежи на обяснение - или я чувстваш, или не", каза той.

Синът му Демиан, който дебютира с книга в жанра "психологично здраве", разказа, че обикнал страната ни още преди да я посети - от приказките на баща му Хорхе. По думите му и България, и Аржентина изпитват трудности като държави и като общества, а темпераментът на хората е сходен. "В Лондон, откъдето идвам, усещах различията много по-силно", признава Демиан Букай.

Двамата са категорични, че с книгите си не искат да наставляват читателите си как да живеят, а да им помогнат да си задават правилните въпроси и да намерят отговор на въпроса как точно са изгубили способността да направляват живота си.

Според Хорхе Букай болката не е добра отправна точка, когато става въпрос за самоусъвършенстване, но е неизменна част от пътя към самопознанието и отърсването от заблудите. В крайна сметка страданието и радостта са двете страни на една монета.

Като най-голяма спънка по пътя към щастието Демиан Букай посочи погрешното убеждение, че ако правиш нещата, които другите очакват от теб, ще бъдеш обичан. Баща му Хорхе допълни, че от най-ранна възраст обществото ни внушава как можем да бъдем личности само ако трупаме притежания. По думите му щастието се състои в примирието със себе си и знанието, че това, което правим, следвайки собствените си цели, ще ни донесе нещата, които искаме.

Двамата писатели казаха, че в момента работят върху обща книга, посветена на отношенията между баща и синове. Най-голямото предизвикателство, с което се сблъскват според тях, е да бъдат максимално искрени с читателите си. Хорхе Букай живее Мексико, а синът му Демиан - в Буенос Айрес, така че двамата създават общия си проект предимно чрез имейли.

Повече за тази бъдеща книга, както и за вече публикуваните, авторите ще разкажат на предстоящата среща с почитателите си в София довечера в УАСГ и на лекциите си във Велико Търново и в Пловдив.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 9 години
Вие сте ***.
9
2
 
18
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анонимен 2Това е ХОРХЕ БУКАЙ - ти кой си, нещастнико...
8
15
 
9
 
! Отговори
Зори преди 9 години
:) :) Духовните колоси са написали малко по-стойностни книги от Букай и подобни на него "терапевти",издаващи психо-бози на конвейер. Процентът на *** *** в България явно доста расте, след като чичо ви Хорхе намери добър пазар тук.
7
4
 
28
 
! Отговори
Ина преди 9 години
До 4 и 5 Духовни лилипути няма как да коментират духовни колоси-за да оценяваш нещо трябва да го разбираш.
6
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Книгите на Букай/Коелю служат преди всичко като средство на разни пикли, които се ш**** по чалготеките в студентски всяка вечер ама с различни чалгарчета и когато някой им каже в лицето какви к***и са, те да могат да кажат "ама аз не съм такава" и после да намерят някой цитат от въпросните гниги и да го постнат във фейсбук, за да добият увереност в това "ама аз не съм такава".
5
5
 
10
 
! Отговори
Читателя преди 9 години
Вазов ми харесва повече. Нищо лично!!!
4
6
 
12
 
! Отговори
България Беше Велика преди 9 години
Хорхе, ако си българин на друго мнение ще бъдеш...
3
31
 
15
 
! Отговори
Факт преди 9 години
Много слаб писател, много прости хора го четат. Номер 2 го е казал много точно. А чалгаджии като тоя и куелю ни демонстрират нагледно: за да си глупав не е задължително да слушаш чалга...може и да я четеш! факт!
2
1
 
5
 
! Отговори
аха преди 9 години
Главно жените биват оценявани
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радващо е, когато има и хора, които оценяват България, а не само такива, които я сравняват с ***.