Клара Санчес идва в България

Испанската писателка ще представи романа си "Небето се завърна"
15 апр 2015 08:13, Петя Славова
0
Клара Санчес идва в България
Снимка: Колибри

Какво може да накара една манекенка да направи преоценка на съществуването си, разкрива Клара Санчес с най-новия си роман "Небето се завърна".

Испанската писателка сама ще представи книгата си в България. Тя ще гостува между 13 и 15 май в София и Пловдив.

У нас книгата е в превод на Венцеслав Николов. Сюжетът се върти около живота на Патризия - привлекателна манекенка, чиято съдба изглежда белязана от успеха. По време на полет в една страховита буря тя се запознава с Вивиана, ясновидка с мек глас и странни навици, която я предупреждава, че близък човек й мисли злото. Малко по-късно в ежедневието на Патрисия започва поредица от необясними професионални и битови злополуки.

„Небето се завърна“ е обсебващ, изкусно построен разказ за цената на успеха. И за това, как някой, когото си смятал за близък, може да се окаже най-големият ти кошмар.

Авторката Клара Санчес е сред най-ярките представители на съвременната испанска литература. Произведенията й се издават в стотици хиляди екземпляри и са преведени в десетки страни по света. През 2000 г. тя е удостоена с награда Алфагара за романа „Последни новини от рая“.

Десетилетие по-късно с „Това, което името ти крие“ тя печели „Надал“, най-престижното литературно отличие на Испания, което се връчва от 1944 г. насам, а сред имената на лауреатите се открояват творци като Мигел Делибес, Кармен Лафорет и Рафаел Санчес Ферлосио.

През 2013 година романът „Небето се завърна” се сдоби с голямата награда „Планета” и затвърди популярността на Клара Санчес като майстор на напрегнатия наратив със собствен, уникален почерк.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари