Трилър по японски

Последната история на Лора Джо Роуланд излиза у нас
7 май 2015 10:23, Петя Славова
0
Трилър по японски
Снимка: Издателство "Труд"

Познатият герой на Лора Джо Роуланд - Сано Ичиро разследва последния си и най-опасен случай. След повече от 20 години и 17 книги „Айрис” поставя край на поредицата „Японски загадки”, ситуирана във феодална Япония.

„Всички тези герои са като част от моето семейство и раздялата с тях ми причинява голяма болка”, казва Роуланд. „Но аз съм толкова щастлива, колкото и тъжна, защото това е правилно решение. При такива дълги поредици последните книги никога не могат да бъдат толкова оригинални и интересни, колкото първите.

Някои от последните заглавия са по-добри от първите от художествена и майсторска гледна точка, но творческият ми заряд е намалял през годините.”

В „Айрис” Сано Ичиро е възстановен до ранга на главен следовател, за да открие човека, намушкал шогуна с ветрило, изработено от рисувана коприна и остри железни ребра. Ако той не успее да открие убиеца, семейството му и собствения му живот ще бъдат застрашени.

„Сано и отколешния му враг Янагисава сключват дяволска сделка”, разказва Роуланд, признавайки, че този роман е един от любимите й и то не само защото поставя края на поредицата, а поради факта, че е кулминация на всичко, което е научила за майсторството на писането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари