"Куидичът през вековете" и без Хари Потър

Показва ни го Кенилуърти Уисп
21 май 2015 13:03, Петя Славова
2
"Куидичът през вековете" и без Хари Потър
Снимка: Егмонт

Познаваме куидичът като спортът на Хари Потър, но в подробности "Куидичът през веговете" ще научим от книгата на Кенилуърти Уисп.

Творбата е наслада за онези, които се интересуват от история на магията, и най-вече за всеки, който играе или поне гледа редовно куидич.

По думите на библиотекарката Мадам Пинс „книгата е прелиствана, олигавяна и изобщо малтретирана“ ежедневно – завиден комплимент за всяко четиво. Новото издание и точно копие на това от библиотеката е предназначено специално за мъгъли. В предговора към него директорът на „Хогуортс” Албус Дъмбълдор уверява, че е премахнал всички обичайни библиотечни магии от книгата, но съветва читателите да се отнасят внимателно. Не е съвсем ясно дали мадам Пинс няма да се появи изневиделица и да настоява за глоба, ако книгата бъде наранена по някакъв начин.

Кенилуърти Уисп е известен куидичен експерт – и по неговите собствени думи фанатик. Автор е на много трудове, посветени на куидича, включително и на „Чудото на „Уигтаун уандърърс“, „Летеше като луд“ (биография на Дай Левелин Опасния) и „Удрянето на блъджърите – проучване на защитните стратегии в куидича“.

Уисп разпределя времето си между дома си в Нотингамшър и „там, където „Уигтаун уандърърс“ играят тази седмица“. Хобитата му са игра на табла, вегетарианска кулинария и колекциониране на винтидж метли.

Всъщност става въпрос за книга, написана от Дж. К. Роулинг. Това е едно от двете класически учебни помагала от училището за магия „Хогуортс” – незаменим източник на информация за невероятния и богат свят на Хари Потър.

Изобилстващите от факти и красиво оформени наръчници излизат на български език в навечерието на появата на нови илюстровани книги за Хари Потър. Премиерата на очакваното с голям интерес първо заглавие – „Хари Потър и Философският камък”, ще съвпадне със световната на 6 октомври. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Отдавна беше време да се напише подобна енциклопедия. В противен случай, годините минават и хората забравят какво точно се е случило.А Кенилуърти Уисп, естествено, е най-подходящият човек за редактор на такава енциклопедия!