На въпросите на родителите...

Отговаря Юлия Гипенрейтер
29 май 2015 10:15, Петя Славова
0
На въпросите на родителите...
Снимка: Колибри

Как родителите да развият у децата си интерес към ученето, да насърчат тяхната автономност и способност да завързват приятелства обяснява "За родителите. Въпроси и отговори".

Изданието излиза на 1 юни в Деня на детето, а помагалото е на Юлия Гипенрейтер. У нас книгата е в превод от София Бранц.

Всички въпроси и отговори условно са организирани в три части - „Емоциите на детето“, „Занимания, интереси, развитие и „Семейство, общуване, възпитание“, но универсални теми като поведението на детето, изживяванията на родителя и културата на общуване присъстват във всяка част.

Солидният опит на авторката, реалните житейски ситуации и изразителните илюстрации превръщат настоящото четиво в надежден помощник за всички майки и татковци.

Юлия Гипенрейтер е професор в Московския държавен университет, известен учен и талантлив педагог, автор на множество статии, монографии и учебни помагала в областта на психологията.

През последните години тя усилено се занимава с практическа психология – води тренинги, дава консултации в областта на детските и семейните проблеми. Българската публика я познава чрез книгите й „Как да общуваме с детето” и „Как да общуваме с детето – продължение”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари