"Последна стъпка" в първа книга

Йордан Славейков за самотата и отчаянието
3 юни 2015 08:05, Петя Славова
0
"Последна стъпка" в първа книга
Снимка: ИК "Жанет 45"

„Последна стъпка“ е първата книга на театралния режисьор Йордан Славейков. В нея авторът "показва как самотата ни превръща в месо. В отчаяна карантия. И казва неща, които ме е било срам да кажа.", описва Марин Бодаков.

Премиерата на книгата ще се състои на 5 юни в Greenwich Book Center (бул. „Витоша“ 37) от 19.00 часа, фрагменти избрани текстове ще четат Димитър Касабов, Койна Русева и Албена Георгива.

Йордан Славейков е роден през 1976 г., завършил е театрална режисура в НАТФИЗ през 2006 г. в последния клас на професор Крикор Азарян, за дипломния си спектакъл “Оскар и розовата дама” получава номинация за наградата Икар в категория “Дебют” през 2007 година.

Спектакълът “Паякът”, на когото е съавтор и сърежисьор, е игран на световни театрални сцени като Москва и Санкт Петербург, откъдето се връща с награди. Става и първият български спектакъл, игран в Ню Йорк и получил ласкави рецензии в издания като New York Times и Vilage Voice.

Според редактора на книгата Борис Минков "Прозата на Йордан Славейков разказва за травмите, които правят човека едновременно чуплив и устойчив. Това е книга за устоите на семейство, която не само е безкрайно чужда на семейните саги, но и подкопава опита на съвместното живеене, като носи нова, алтернативна чувствителност. Защото човек живее не в семейството, а в кожата си.”

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари