Отново излиза "Зелените хълмове на Африка" на Хемингуей

Този път е включен и дневникът на съпругата на писателя
22 юли 2015 10:11, Петя Славова
0
Отново излиза "Зелените хълмове на Африка" на Хемингуей
Снимка: архив, Reuters

Седемдесет години след излизането на "Зелените хълмове на Африка" синът и внукът на автора на романа Ърнест Хемингуей призовават към нов поглед към произведението, предаде Асошиейтед прес.

Публикуваната през 1935 година книга разказва за сафари в Серенгети. Романът е литературно предизвикателство. В него няма нито един измислен герой или епизод, пише БТА.

Авторът се е стремял да напише абсолютно правдива книга, за да провери дали такова вярно описание на случки, станали за един месец, и на страната, в която те са се развили, може да съперничи на художествената измислица, на "произведение на въображението".

Новото издание на "Зелените хълмове на Африка" е част от поредица, в която са включени също "Сбогом на оръжията", "Безкраен празник" и "Слънце изгрява". Внукът на писателя Шон Хемингуей е автор на предговора, а синът на писателя Патрик Хемингуей, малко момче, когато родителите му са били в Африка, споделя лични спомени. Книгата включва фотографии, както и дневник, воден от тогавашната съпруга на Хемингуей Полин Пфайфър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари