Страх и мистерии с "Русалката"

Нов роман на Камила Лекберг излиза у нас
22 юли 2015 17:23, Петя Славова
0
Страх и мистерии с "Русалката"
Снимка: Колибри

Не всеки умее да въвлече читателя в историята, която разказва така както го прави Камила Лекберг. На 27 юли излиза следващия й психологически трилър.

„Русалката“ отново ни потапя в мистериозната атмосфера на Фелбака, където инспектор Патрик Хедстрьом и колегите му се опитват да открият изчезнал мъж. Няколко месеца по-късно тялото му е намерено замръзнало под леда. Междувременно писателят Кристиан Тюдел издава своята първа книга, „Русалката“, но сякаш не се радва на огромния й успех. От известно време той и приятелите му получават странни заплашителни писма. Ерика Фалк, която помага на Тюдел да встъпи в писателското поприще, приема писмата на сериозно и започва собствено разследване. Постепенно става ясно, че Русалката от романа има прототип, а развръзката на фабулата ще изненада и най-страстните поддръжници на жанра.

Родена през 1974 г. в малко селце на западния бряг на Швеция – Фелбака, Камила Лекберг избира родното си място за арена на своите романи – съвършената сцена, изолирана от света, подвластна само на снежния си антиутопичен декор и на ужасяващите интриги, които задушават капсулираното общество. Удивителна е хирургическата прецизност, с която авторката изгражда психологическите профили на персонажите си. През 2008 г. Лекберг получава Голямата национална награда за криминална литература, а през 2010 г. заема шеста позиция в класацията на френското списание „Ливр Ебдо“ и британското „Букселър“.

Романи като „Русалката”, „Немското дете” и „Прокоба” свидетелстват за богатството на таланта й и я превръщат в един от най-предпочитаните автори на трилъри на територията на Стария континент.

"Русалка" излиза в превод на Любомир Гиздов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари