Какво да ядем, за да сме в кондиция

Научаваме в "Здраве от Китай според сезона"
23 юли 2015 08:15, Петя Славова
1
Какво да ядем, за да сме в кондиция
Снимка: Издателство "Труд"

Какво е най-добре да ядем според сезона, как да сме в кондиция, добро настроение и отлично здраве и още въпроси, свързани с благополучието ни, може да намерим вкнигата "Здраве от Китай според сезона".

Според представите на древните китайци човекът е в постоянна връзка с природата и всяка промяна неизбежно се отразява на физическото и психическото му състояние. Основните принципи в теорията и практиката на традиционната китайска медицина се базират именно на това хармонично взаимодействие.

Поддържането на здравето е много по-важно от самото лечение на болестите. Да се лекуват, след като са се появили, е все едно да се копае кладенец, когато ожаднеем.

Книгата ни запознава с общите принципи на традиционната китайска медицина и дава насоки за грижите за здравето през всеки сезон.

Книгата е разделена на две. В първия раздел, авторите обясняват основния принцип на действие на китайската медицина. От него ще научим какво представляват Ци – диханието на Вселената, Ин и Ян – двете сили едновременно противоположни и допълващи се, 12-те основни меридиани, какви са деветте типа организми.

От втората част ще стане ясно всичко за четирите годишни времена – какви са промените в природата, какви климатични фактори влияят, кои храни са подходящи и кои не, как най-добре да се грижите за тялото си.

Има и доста рецепти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари