Синът на Хари Потър тръгна на училище

Авторката на поредицата Дж. К. Роулинг го заведе в Грифиндор
3 сеп 2015 16:22, Петя Славова
1
Синът на Хари Потър тръгна на училище
Дж. К. Роулинг. Снимка: архив, Reuters

Тази седмица във Великобритания започва учебната година и милиони деца тръгват на училище, сред които и синът на Хари Потър - Джеймс Сириъс Потър, който посещава училището Хогуортс, оповести на страницата си в Туитър британската писателка Джоан К. Роулинг, цитирана от Франс прес..

"В момента съм в Единбург. Дали някой може от мое име да пожелае късмет на Джеймс С. Потър на гарата "Кингс крос"? Той учи в училището Хогуортс", е написала романистката, предизвиквайки ентусиазма на феновете на Хари Потър.

В рамките на второ послание тя поясни, че 11-годишното момче посещава Грифиндор - същия дом в училището Хогуортс, който посещаваше и баща му.

"Току-що научих, че Джеймс С. Потър учи в Грифиндор", е написала Роулинг, която редовно съобщава новини за персонажите си след публикацията на последния седми том от приключенията на Хари Потър през 2007 г. Понякога тя ползва кодиран пезик, който единствено феновете разбират, пише БТА.

В средата на 2014 г. писателката възкреси за пръв път Хари Потър, публикувайки есе, в което персонажът й и приятелите му се връщат в Хогуортс във връзка със световен турнир по куидич - измислена игра в романите за момчето с магьоснически способности.

В края на миналата година тя публикува 12 нови разказа за Хари Потър на посветения на сагата сайт www.pottermore.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Хари ПотърДж К Роулинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 8 години
О, Боже!