"Черните кучета" в края на 80-те

Книга на Иън Макюън излиза у нас
9 окт 2015 09:30, Петя Славова
0
"Черните кучета" в края на 80-те
Снимка: Колибри

На 12 октомври излиза у нас новия роман на най-награждавания британски писател Иън Макюън „Черните кучета“ в превод на Огняна Иванова.

Книгата ни пренася в края на 80-те години в Европа, по време на падането на Берлинската стена. Това е интимната история за разпадането на един брак, този на Джун и Бърнард, разказана от гледната точка на техния зет Джереми.

Двамата се влюбват един в друг, преживяват заедно войната, членуват в Комунистическата партия, напускат я разочаровани, женят се, раждат си деца, разделят се завинаги и... се обичат завинаги. Разделят се поради непреодолимите си идейни различия.

 Иън Макюън несъмнено се нарежда сред най-даровитите стилисти на нашето време. Носител на множество национални и международни отличия, британският писател се превърна в емблема на постмодернизма и хуманизма с романи като „Изкупление”, „Дете във времето“, „Събота“ и „Почивка в чужбина“.

За разлика от тях, „Невинният“ притежава характеристикте на образцов трилър, а „Черните кучета” третира универсалната тема за човешките взаимоотношения, за тяхната мотивация и развитие, за вечното надбягване на доброто и злото в самите нас

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари