Питър Пан се завръща

Покоряващата история на вечното дете в ново издание
20 ное 2015 16:38, Петя Славова
0
Питър Пан се завръща
Снимка: ИК "Изток-запад"

Вечното момче "Питър Пан" и шеметните му  приключения се завръщат в ново луксозно издание. Героят на Джеймс Матю Бари отново ще ни отведе в Небивалата земя, където с компанията от изгубени момчета никога няма да пожелаят да стават възрастни.

Заедно с Уенди, братята й Джон и Майкъл и останалите момчета от Небивала земя Питър ще изживее спиращи дъха приключения с индианци и пирати. Но накрая всички се завръщат обратно при възрастните - освен Питър.
В тази апология на детството, изтъкана от фантазия и приключения, авторът Джеймс Матю Бари  прави необикновен не само образа на Питър; пред очите ни са и останалите герои с незабравими характери. Те отдавна не само са  любими на децата от целия свят, но  и са предизвикали световноизвестни творци  да ги пресътворят по свой начин. Между тях са Уолт Дисни и Стивън Спилбърг.

Джеймс Матю Бари (1860-1937) е шотландски писател и драматург.  Автор е на 35 пиеси, една от които е „Питър Пан“, донесла му световна известност. Бари пише тази пиеса през 1904 г., но заради големия интерес писателят я адаптира в роман. Смята се, че в основата на „Питър Пан“ стоят две събития от живота на автора. Първото е смъртта на по-големия му брат при инцидент, когато Бари е шестгодишен.

Това сломява майка му, а у Бари се запечатва споменът за брат му, който никога не пораства. Другото събитие, повлияло на писателя, е приятелството му със семейство Дейвис, което има пет момчета. Именно на тях Бари разказва първите истории, в които герой е Питър Пан. Така се ражда покоряващата история за вечното момче и неговите приятели.

Корицата e дело на Петър Станимиров, а автор на илюстрациите е Светла Христова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари