Евгени Минчев представя "Моят Емил" на 21 март

Премиерата е в клуб "Перото" в НДК
29 фев 2016 10:44, Александър Попов
11
Евгени Минчев представя "Моят Емил" на 21 март

Книгата на Евгени Минчев със спомените му от голямата българска звезда Емил Димитров ще бъде представена за обществото в литературен клуб Перото в НДК.

Лично авторът, живял и бил около Емил в периода между 1981 година и смъртта му преди десет години, ще подписва своя биографичен труд. Вратите са отворени за всички и това донякъде е пробив за обществените очаквания, тъй като досега всички събития на лорд Минчев са били за отбрана публика.

В 149 страници, с подбрани снимки, читателите ще могат да надникнат в един непознат за сетивата им свят на естрадната легенда, за неговите нощи и утрини. Минчев е подредил нещата спонтанно, което придава на текста една лежерност и липса на писателска претенция.

Предвид обаче, че това е осмата книга на Евгени, тренираното му перо, преминало през модни коментари, статии и сериозни политически анализи, е добре изявено и тук.

В края на книгата е поместен житейски хороскоп на Емил Димитров, направен от Оксана Хорват- Станчева, в който по астрологичен път се изяснява ранната му смърт и незабравимия му гений.

Текстове на Митко Щерев и статии на музикалния критик Александър Абаджиев също са намерили място в "Моят Емил".

"Тази книга е изживяна, не е събиран материал за живота на Емил, нито е обобщение на неговата дискография. Искам да благодаря на хората, които помогнаха "Моят Емил" да стане факт - Лина Маймарева, Гергана Ташкова, д-р Ружа Игнатова, нотариус Милена Георгиева, адвокат Биляна Тончева, Анелия Петкова, Силвия Хрисимова-Шонлебе, Елена Кристиано, Радослава Минчева, Славка Каравелова, Ники Младжов, адвокат Галина Петрова", заяви пред Dnes.bg Евгени Минчев.

Предпремиерата на книгата е на 21 март от 19.00 часа в литературен клуб Перото в НДК. Входът е свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: евгени минчевМоят Емил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срамота е един некАдърник да пише за гений като Емил ДИМИТРОВ!
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минчев ли лансира навякъде тази Оксана Хорват- Станчева. Понеже я мързи да работи нещо смислено, непрекъснато ни я тикат в очите да й слушаме глупостите. Чак пък и за уважавания Емил Димитров ще пише- какво самочувствие. Писна ми от измислени звезди.
7
2
 
3
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Емил Димитров е име в нашата естрада! Най- голямото име. Както и Лили Иванова. Това са двете най- големи имена. Подробностите от личния им живот не е ничия работа. Ако някой е решил да ни разкаже нещо повече за тях добронамерено - нека благодарим. За Лили Иванова вече имаме такава книга, добре че се появи и за Емил. Надявам се да е стойностна. И дано.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живял и бил около Емил от 1981? Като какъв?
5
3
 
6
 
! Отговори
ааа, не! преди 8 години
Оставете ни малкото уважение ,което е останало към певеца и твореца Емил Димитров и не го омаскарявайте още с епистоларните диарии на изтъкнатите членове на гей дружинката!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прилично четиво и прости коментари.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поредния , който ще си прави ПР със смърттта на големия ни певец. Жалка работа. Още повече, че сега става дума за онзи измислен вазелинов лорд..
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
накрая, по астрологичен път се изяснява..... в това изречение няма нито логия, нито мисъл, нито смисъл. Не виждам кой-уважаващ себе си човек би прочел такава книга.
1
3
 
8
 
! Отговори
ЛЕЛИЙ преди 8 години
ГЕНЧО,ОТ ТЪЙ ,МОЙТО МОМЧЕ СА ИЗМЕТНА,БРЕ?!БЕШЕ МНОГО ГОТИН ВАТМАН.ЯВНО ВЕЧЕ НЕ СИ ИНТЕРЕСЕН НА ЕЛИТО,ЩОМ Я ДОКАРА ДО ТАМ ДА СЕ МЕШАШ И С ПРОСТОЛЮДИЕТО.