Магични същества бродят около "Две луни"

Първият сборник на Елена Павлова излиза у нас
29 юни 2016 11:37, Петя Славова
1
Магични същества бродят около "Две луни"
Снимка: ИК "Изток-Запад"

През последните 30 години Елена Павлова става носител на редица награди.  През 2004 г. е избрана от научно-фантастичната общност за „Най-добър български писател“ и представител на България за „Еврокон“.

Позната е и като една от ярките майсторки на книгите-игри, които издава под псевдонимите Кристофър Макдоуел и Върджил Дриймънд. Отделно има издадени 8 книги (включително фентъзи-приказки по опери на Вагнер) и множество публикации в различни сборници за фентъзи, фантастика и хорър. Нейни са преводите на „Червеноризци“ от Джон Скалзи, „Слепоглед“ от Питър Уотс, „Момчешки живот“ от Робърт МакКамън, „Домът на слънцата“ от Алистър Рейнолдс. Превеждала е и автори като Дан Симънс, Роджър Зелазни, Стивън Кинг, Глен Кук, Лоръл Хамилтън и Джеймс Уайт.

 „Две луни“ е първият й сборник с разкази и обхваща най-доброто от периода 1996–2016 г.  Елена Павлова умело борави с думите и създава нови, вълнуващи светове. А в тях виреят влюбени елфи, ездачи на дракони, майстори на мечове, менестрели и герои от балади, изкусни манипулатори, пътешественици във времето, динозаври, роботи, пустинни бандити, призраци и вампири.

Не на последно място по важност - корицата на книгата е дело на художника Петър Станимиров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Две луниЕлена Павлова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анон преди 7 години
Браво!А кога ще завърши поредицата книги-игри за Дъгата?