Тери Пратчет ни завеща и "Ерик"

Историята от Света на Диска в луксозно издание
Обновена: 25 юни 2019 14:01 | 25 юни 2019 14:00, Петя Славова
12
Тери Пратчет ни завеща и "Ерик"
Снимка: ИК "Сиела"

Ако имаш право на три желания и достъп до велик магьосник, изглежда сякаш нищо не може да се обърка… Стига да не живееш в  Анкх-Морпорк, най-шантавото място на Диска, и историята ти да не е разказана от сър Тери Пратчет.

Един от най-продаваните британски автори се появява отново на български език. Луксозно издание на "Ерик" с илюстрациите на Джош Кърби ще ви убеди, че "Фауст" от Гьоте може да бъде и забавен.

Първият и последен демоноложки хакер в Света на Диска и буен тийнейджър Ерик се подготвя да вгорчи сериозно живота на всички в Анкх-Морпорк.

Единственото, което Ерик иска, са три дребни желания: да живее вечно, да бъде господар на Вселената и да излиза с най-яката мацка, която някога се е раждала. Но вместо да призове злокобен и всемогъщ демон, както си му е редът, той пробужда Ринсуинд – магьосник, чиято некомпетентност може да надхвърли дори неговата собствена. Сякаш това не е достатъчно унижение, Багажът, най-опасната пътническа принадлежност в света, също се появява на хоризонта.

В компанията на новите си най-добри приятели и озовал се в Ада Ерик вече има само едно желание: никога да не се беше раждал.

С безграничното въображение и неподражаемо чувство за хумор на Тери Пратчет "Ерик" е идеалното четиво за ваканцията. Стига да внимавате какво си пожелавате!

Тери Пратчет е един от най-обичаните британски писатели. Първия си роман публикува през 1971 година, а 12 години по-късно се появява и "Цветът на магията" – първа част от поредицата "Света на Диска", превърнала Тери Пратчет във втория най-четен автор във Великобритания, спечелил сърцата на милиони фенове по света.

През литературната си кариера Тери Пратчет е продал над 85 милиона книги. В поредицата „Светът на диска“ има 41 романа, някои от които са преведени на 37 езика. От тях са продадени повече от 80 милиона екземпляра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
33
 
! Отговори
ОТ преди 4 години
КАК ДА КАЖА СЪЖАЛЯВАМ ЗА СЪР ПРАТЧЕТ ... ЕДИН ОТ МОЙТЕ ИДОЛИ Е ....
8
0
 
33
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
Да не забравя, БЛАГОДАРЯ, чичо Тери за всичко, включително и за Смърт.!.
7
0
 
33
 
! Отговори
Владо Вр преди 4 години
Трето издание за 30г! Браво! Имам второто от 2003г,ако не се лъжа. Също и всичко от поредицата за света на диска. Страхотен хумор и пародия на съвременното общество.
6
0
 
38
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Любим!!!Кога и къде я пускат тая книга-от кога я търся!!!!
5
0
 
43
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
Има създания които смятат, че мисълта на твореца спира в тоалетната, понеже изтича всичко смислено от съзнанието, те съдят само по собствения си експириънс ( преживявания) в тази кабина за телепортация на духовните им ценности, катарзис който разклаща моралните им устои до следващото хранене.!.
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си я купя
3
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До м дааа40 години не са "отрицателно време"! И преди да коментираш вземи прочети поне един негов роман.
2
21
 
32
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
много добре , само дето се чудя кога успяват да "нахвърлят " 50-100 романа за отрицателно време. Започвам да си мисля че ги пишат където ги чета - сутрин в двете нули.
1
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това пък защо го изтрихте?! Защото учтиво помолих Смърт да ни върне сър Тери?!