Да изпитваш "Глад" с Джамал Уариаши

Премиерата на романа му е на 20 ноември
14 ное 2019 22:23, Петя Славова
1
Да изпитваш "Глад" с Джамал Уариаши
Снимка: ИК "Колибри"

Какво е да изпитваш "Глад" описва Джамал Уариаши в новия си роман, чиято премиера ще се състои на 20 ноември от 19.00 ч. в Casa Libri.

Величията, които се сриват от пиедестала си, винаги са гъделичкали въображението на писателите. Александър Ласло, един от двамата главни герои в "Глад", добива известност с дейността си за хуманитарна организация, която работи в лагерите на глада в Етиопия.

Постепенно успява да привлече вниманието на Западния свят към африканската държава, където хората умират като мухи, и да набере дарения, които да осигурят така необходимата храна. Повратният момент идва с решението му да осинови няколко сирачета от лагерите и да ги отгледа в Нидерландия. Филантропът изпада в немилост, когато едно от осиновените му деца го обвинява в сексуални посегателства…

Джамал Уариаши (1978) е роден в Амстердам. Детството му преминава – по собствените му думи – "в съвсем обикновено типично мултикултурно семейство". Майка му е нидерландка, а баща му е с марокански произход. Учи в една от добрите амстердамски гимназии, от която е изключен в 11-и клас.

Между 2000 и 2008 г. следва психология в Амстердамския университет. Известно време работи като (онлайн) терапевт. Днес е писател на пълен работен ден и автор на 4 романа. През май 2016 г. в Нидерландия излиза романът "Глад", за който Джамал Уариаши печели Наградата за литература на Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо е бил изключен от елитното училище?