Кое е общото между Джордж Оруел и Уинстън Чърчил?

Двойната биография вече е в книжарниците
15 ное 2019 17:52, Петя Славова
7

За философските сходства и допирните точки между Джордж Оруел и Уинстън Чърчил разказва уникалната двойна биография, която вече е на книжния пазар.

Авторът на поредицата "Власт и отговорност" Свилен Спасов разказа повече за книгата в студиото на "България сутрин".

Книгата излиза по повод годишнината от падането на Берлинската стена.

"Авторът на книгата, Томас Рикс, е носител на "Пулицър". Бил е военен кореспондент, което му дава възможност да говори ясно и стегнато и книгата се чете лесно. Тя не е чиста биография, тя е разказ за времето, в което са живели и резултатите, които са постигнали", сподели Свилен Спасов пред Bulgaria ON AIR.

Битката във Втората световна война е за човешкото достойнство, казва Чърчил, а според Оруел тя е за свободата на мисълта. Спасов смята, че там, където тези две неща започват да се събират, е мястото на демокрацията и на свободата на словото.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Hankey bannister!
6
1
 
1
 
! Отговори
въъх преди 4 години
ухх че тъпо у тея форуми само слаби интелекти пишат и немой да си убия празното самотно време отивамв кварталната кръчма макар и там да са слаби у главътъ поне ше пием да не четъ маломщини
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И двамата са били от елита, кото и двамата са били много интелигентни.
4
3
 
12
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Чърчил е извергът, който запали ВСВ. Той спаси СССР от разгром, той хвърли Източна Европа в ръцете на болшевизма, и той даде началото на Студената война. Чърчил извърши геноцида в Бенгалия и този, който нареди да се бомбардират болница, градини и училища в Германия и България. Алкохоликът Чърчил унищожи Британската империя, а т.ъпите англичани го почитат като най-великият си държавник. Пионка на Ротшилд и банкерите.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чърчил е най-големия българомразец. Искал да унищожи сраната ни.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо общо няма между тях Оpуел дори е воювал във партизански марксистки отряд. Истинското име на Оруел е Ерик Артър Блеър той се страхувал да пише под истинско име и е ползвал псевдоним.
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия за онзи ли Чърчил пишат който бил много учуден ,че им е обявило война,едно племе на Балканите което твърде рядко се къпе и външните им тоалетни миришели ужасно?