Непревеждан роман на сър Артър Конан Дойл у нас

"Отровният пояс" излиза в луксозно издание с твърди корици
Обновена: 27 яну 2020 16:13 | 27 яну 2020 11:48, Петя Славова
11
Непревеждан роман на сър Артър Конан Дойл у нас
Сър Антън Конан Дойл. Снимка: ИК "Сиела"

Любим на няколко поколения, едновременно избухлив, доминиращ и с брилянтен ум, прочутият и противоречив учен Джордж Челинджър, познат ни от шедьовъра "Изгубеният свят", оживява отново на български в непревеждания до момента роман от сър Артър Конан Дойл – "Отровният пояс".

В него Земята е на прага на апокалипсис и професор Челинджър е твърдо решен да разбуди общественото внимание със скандална статия в "Таймс". Мистериозен космически облак обгръща слънчевата ни система, а токсичният му ефект ще обрече живота на трагичен край.

Страховитото предизвикателство очаква не само темпераментния Челинджър, но и неговите също добре познати приятели: ловеца Джон Рокстън, журналиста Едуард Малоун и свадливия проф. Съмърли. Този път обаче те не са сред непроходимите плата на Южна Америка, а в собствения дом на професора… и само четиримата авантюристи могат да посрещнат достойно зловещия феномен в момент, в който на карта е поставено бъдещето на целия свят.

"Отровният пояс" излиза за първи път на български език в луксозно издание с твърди корици и в превод на Зорница Русева повече от век след появата си на Запад.

Романът разкрива един непознат, но не по-малко увлекателен Артър Конан Дойл, и утвърждава създателя на Шерлок Холмс и доктор Мориарти като един от най-талантливите разказвачи на XX век, който не се ограничава в отделни теми, а напротив – сам размива линиите между познатите жанрове.

"Отровният пояс" е майсторски полет на човешката фантазия и предупреждение „колко точно тесен е пътят на нашето материално съществуване и какви бездни може би зеят от двете му страни"… и че те може да се отворят пред нас всеки един миг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Malian преди 4 години
"Сър Артър Игнейшъс Конан Дойл (на английски: Sir Arthur Ignatius Conan Doyle) е британски писател Уикипедия." Скъпа Петя Славова, често пишеш глупости! Моят съвет е прочитай написаното бавно и внимателно преди публикация. И моля не ми изтривайте коментара.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно е,че от ден на ден ставаме все по- ВИЛИКИ, и отровите ,дето ги ядем ,дето ни заливат от реки , язовири и морета ,всъщност да оказват благотворно влияние..гордей са балгаре
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Артър Конан Дойл , ама не бързайте да обвинявате , щото Петито може да има информация -първа ръка от "известни" български съвременни историци ,че корените на писателя са тук ,по нашите земи , може и от Подуене да е човекът, и това ,дето го е писала да се окаже истинското му име
7
1
 
4
 
! Отговори
ПРАЗНОГЛАВИЕ преди 4 години
Вероятно авторката има предвид Конан от бъдещето, както се представяше Галин Релефа от Добрич.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-голямата лична трагедия е невежеството и глупостта. В този сайт те властват!!!
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е този Антон? Не познавам такъв писател.
4
2
 
5
 
! Отговори
Артър преди 4 години
Някой ще купува риза, май, кръстнице.
3
1
 
4
 
! Отговори
РЕЛЕФА преди 4 години
АЗ СЪМ ЕРАТА КОНАН!!!
2
0
 
15
 
! Отговори
Начетен преди 4 години
Неграмотни драскачи на статии в този сайт. Научете името на писателя, преди да пишете за него.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди да почне да пише статия за Конан Дойл,беше добре Петя Славова да научи името му!