"Кръстникът" на Марио Пузо се завръща в луксозно издание

Отново с най-известната мафиотска сага
24 фев 2020 17:37, Петя Славова
3
"Кръстникът" на Марио Пузо се завръща в луксозно издание
Снимка: ИК "Сиела"

В луксозно издание с твърди корици  оживява най-популярната мафиотска сага, одобрена дори от Коза Ностра.
През 1969 г. една книга завинаги променя изкуството. Емблематичният роман "Кръстникът" от американския писател c италиански произход Марио Пузо бележи началото на нова ера в популярната култура и се превръща в една от най-четените следвоенни американски книги, продадена в над 21 млн. тираж в цял свят.

51 години по-късно историята на Вито Корлеоне оживява в достойно луксозно издание с твърди корици в превод на Елена Юрукова и с художественото оформление на Дамян Дамянов.

Чрез историята на "Кръстникът" автентично се разгръща завладяващ разказ за пътя на едно момче от бедно сицилианско селце до върховете на сенчестия бизнес в самото сърце на Америка.

В света, който Пузо съумява да изгради, злото никога не е било по-привлекателно. От смазания с кръв механизъм на организираната престъпност, през грехопадението и покварата на властимащите до войната с безскрупулни врагове и политически машинации – в тези 552 страници властва друга митология със собствени правила. Митология, която напуска границите на художествената измислица и която и до днес диктува правилата на съвременното литературно и филмово изкуство.

"Кръстникът" е притча, вдъхновена от реалността, която се превръща в непреходен символ на сблъсъка между покварата и честта, смирението и властолюбието, грехопадението и изкуплението.

Марио Пузо  е роден през 1920 г. в семейство емигранти от Сицилия, живеещи в Ню Йорк. По време на Втората световна война служи в Азия и Германия. Най-популярният му роман "Кръстникът" е екранизиран в трилогия, режисирана от Франсис Форд Копола. Трите филма получават общо 9 награди "Оскар" и още 20 номинации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Angliiskata kralica i monarhia se trese ot strah ot corona virusite... virusite nai-mnogo predpochitali koronovani angliiski glavi
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костов надмина Вито Корлеоне.
1
4
 
16
 
! Отговори
хХх преди 4 години
А ЦЕНАТА СТО ЛЕВА ЛИ Е? ДА СИ Я ЧЕТЕ ЗАХАРИ КАРАБАШЛИЕВ