При пандемия - обединения: Книжният бранш с "Купи 1 книга"

Близо 200 издателства и книжарници застанаха зад каузата
7 апр 2020 12:35, Петя Славова
15
При пандемия - обединения: Книжният бранш с "Купи 1 книга"
Снимка: Асоциация "Българска книга"

Издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, търговци и агенти се обединиха в една обща кауза под надслов "За да я има книгата". Инициативата започна в Деня на детската книга с призив към читателите в цялата страна – да помогнат на книгата днес, за да я има утре.

Голямото семейство на книгата се обърна към всеки, който в тези трудни времена може да отдели средства за закупуване на книга или има възможност да дари книги за кауза. Инициаторите призоваха обществото да се обедини в подкрепа на книгата, защото именно малките усилия на всеки от нас могат да помогнат за спасяването на книгата като ценност и национално богатство.

"Днес книгите са изправени пред истинско предизвикателство. И спасяването им е в наши ръце. Книгата е извор на знания, забавление и идеи. Книгата е нашият живот и нашият смисъл. Само заедно можем да помогнем на книгата днес, за да я има в бъдеще!", гласи призивът на организаторите на кампанията.

Само за няколко дни призивът "За да я има книгата" беше споделен от стотици автори, читатели и любители на литературата и четенето. Кампанията даде стимул на продажбите през онлайн магазините на издателства и книжарници и вече се сдоби с първите дарители, закупили книги за кауза. Увеличават се и съмишлениците и партньорите на инициативата, които застават в подкрепа на кампанията.

Желаещите да подкрепят кампанията могат да го направят, като влязат в специално създадената уеб страница на инициативата: www.kupi1kniga.com. Оттам те имат възможност да отидат в електронния магазин на предпочитаното издателство или книжарница и да закупят книга по избор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Много хора четат хартиени книги все още
13
1
 
1
 
! Отговори
E-book преди 4 години
Айде и тия тъpтeи и мошеници изреваха на умряло. На гладен стомах книга не се чете. Па и то едни книги - подмини ги.
12
9
 
3
 
! Отговори
пф преди 4 години
кой чете хартиени книги в днешно време? не само струват куп пари, не само са зле за екологията, но и основно са глупости и фантастики. интернет има безкраен достъп до информация, имате достъп до всичко и с малко усилия, имате го и безплатно. само ненормалници и неоправени жени дават пари за книги..
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ,,Винету" съм чел и друга ми не трябва.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да,бе ще Ви спонсорирам!Ако ми трябва книга във всеки по-голям български град има библиотеки и срещу символична сума за годишен абонамент си вземаш книга.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си купя при цена под 10 лв.
8
0
 
1
 
! Отговори
Бивш издател преди 4 години
До Никой не ревеНа когото му трябва, да чете на чужди езици. А най-добре да се изнася в чужбина и да приключва с илюзията, наречена България.Аз лично нямам намерение повече да спонсорирам с нови заглавия българската култура, наука и образование. На всички оцелели обаче ще подаря по една книга. До изчерпване на количествата. Или на народонаселението. Which comes first...
7
6
 
9
 
! Отговори
Никой не реве преди 4 години
Тук веднага се обадиха разбирачи, хайде аз да им кажа две-три приказки. Ако си харесвате все по-оскотяващия гробаджийски Тиквостан, присмивайте се на хората, свързани с издаването на книги. Не съм издател, нямам книжарница, затова ми се струва, че съм обективен. Книгите са скъпи, защото продадените от всяко заглавие бройки намаляват, а разходите по веригата - не.Не подкрепяйте, не четете, не говорете - достатъчно е само да мучите, както се полага на остриганото до голо стадо, което сте.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите управляващи така и не разбраха , че да има потребление , народът трябва да има пари . На управляващите се сърдете драги ми автори и книгоиздатели.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пари от къде , хладилника ми е почти празен?
4
0
 
7
 
! Отговори
САМО помощ в главата преди 4 години
Не мисля , че много сте се отрудили да купите дадени права.. да пуснете печатницата и хартия за 5 лева , да я продадете за 20-25.. Не е като да правиш нещо с ръце или да копаш нивата.. Българите големи аристократи ще се окажат бре.. хотелиери-олигарси реват, издателства реват... А бабата дето цял живот ви е хранила и работила , на нея не и трябва помощ?
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При пандемия да си пробутваш стоката е НАГЛО па било то и книги.Книжарите- купи една книгаМесарите- купи кило каймаВинарите- изпий кило ракияАвто-търговците - купи си колаХА-ХА-ХА
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки реве за помощ.... Не разбрахте ли , че и нас ни удари пандемията и сме безработни и гладни?! Стягайте коланите и това е.. Хората нямат пари за хляб , а е сега ще тръгнат да дават по 20 лева за книга.. На гладно - как се чете?
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А трябваше да бъде под друго мото.Например ,в свят в който не се чете и е затворен в себе си ние ви подаряваме книга.Ама нали трябва акъл ,а не само печалбарство.