"До последен зъб": Един роман за чудовищата след пандемията и хумора

Сценаристът Тео Чепилов разказа за новия си илюстриран пост-апокалиптичен роман
19 апр 2021 11:11, Ния Христова
15

Романът на сценариста Тео Чепилов "До последен зъб" представлява една забавна и предизвикателна смесица от екшън, фантастика, трилър и хорър, в която са включени всички жанрови клишета, както и социалните предразсъдъци и суеверия, появили се след настъпването на пандемията от COVID-19. Първоначално романът стартира като онлайн сериал.

"Като започне да се случва нещо, веднага си представям най-лошия сценарии. За мен това е логиката на японските хоръри. Като видиш най-ужасното, се успокояваш, че настоящето всъщност не е най-лошото", каза Чепилов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той сподели още, че в романа се разказва за последните хора, които са оцелели след вируса и се борят за оцеляване "до последен зъб".
 
"В него има "панелна романтика" - оцелелите са бивши гаджета. Помислих си кой може да е най-лошият човек, който да срещнеш като едва ли не единствения оцелял след края на света - гаджето от училище", добави шеговито авторът.
 
На въпроса кой не трябва да си купува този роман, Чепилов отговори:
 
"Мои роднини, защото вътре има много биографични неща, както и хората без чувство за хумор."
 
Сценаристът добави, че образите в романа, сред които "напориста офис мацка", "изобретателен дилър" и "инфлуенсърка без късмет", са събирателни.
 
"Те се родиха от България. Ако погледнеш, това са маргиналите, които не виждаме по сериалите, филмите и рекламите. Това са истинските хора, които живеят по крайните квартали", посочи Чепилов.
 
Книгата също така има и аудиоверсия, която ще излезе след месец. Разказвач ще бъде Китодар Тодоров, а музиката е създадена от Валери Шолевски - Ogonek.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Ттт преди 2 години
От къде го изкопаха тоя кроманьонец?
1
0
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Виц:След изкарана карантина Стивън Кинг започнал да пише още по-страшен роман от "То" .Заглавието на новия роман е "Тя" :):):)