Андрей Велков описва "Ерата на паниката"

Новият му роман с премиера на 24 юни
17 юни 2021 11:30, Петя Славова
1
Андрей Велков описва "Ерата на паниката"
Снимка: ИК "Колибри"

На 18 юни излиза "Ерата на паниката" от Андрей Велков. Авторът на "Български психар", "Хрониките на Звеното" и "Няма закога" се завръща ударно 5 години по-късно със зрелищна книга, която всеки трябва да прочете и изживее. По думите на първите й читатели чакането си е струвало, защото "този път той прави с литературата това, което Тарантино прави с киното - превръща го в размазващ шедьовър, след който нищо вече не е същото." Премиерата на книгата ще се състои на 24 юни от 19.00 часа в "Маймунарника".

С "Ерата на паниката"  Андрей Велков пренебрегва жанровите граници. Представете си, че Нийл Геймън и Виктор Пелевин преплитат сюжетите и героите си. Припомнете си "Големият Лебовски" на братя Коен и Херакъл от гръцката митология и ги пуснете в Матрицата. В "Ерата на паниката" невъобразимата реалност се превръща в абсолютна истина, а някои гълъби се оказват натоварени с важни божествени мисии. Главният герой Антон се опитва да живее мирно и щастливо, ала Негово Превъзходителство Животът го дебне зад ъгъла в готовност да внесе смут в привидното спокойствие и да създаде ужасяващ хаос и паника.

"И ако постмодернизмът свежда всичко до игра на повърхности и безкрайни вериги от знаци, то източноевропейският киберпрочит на тази тенденция – движението със звучното име турбореализъм – довежда нещата до екстремум и разглежда самата реалност като колективна халюцинация, като виртуалност, като код – програмен или просто символен. В тази крехка и самобитна, но много жива традиция се помещават както руският литературен великан Виктор Пелевин, така и българският хакер на човешките души Иван Попов, а струва ми се вече и Андрей Велков.", отбелязва Александър Попов, автор и редактор в ShadowDance и преподавател по научна фантастика в Софийския университет.

"Ерата на паниката" е мощен и взривоопасен коктейл от оригинални идеи, хумор, ярки персонажи, напрежение, шокиращи обрати... Излиза книга, която не прилича на никоя друга - в момент, който не прилича на никой друг.

Художник на корицата е Росен Дуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Кольо преди 2 години
Дано не е.... инфантилна и недомислена .... като последната му...,,.Няма за кога.,,......чети бе човек....автореееее.....стига писа....чети първо...чети....научи се....ако се постараеш.... мисля,че не си лош писател....нооооо иска доооооста повече старание.....